big data junction

Datagedreven werken

Datagedreven werken is hot en happening. Steeds meer organisaties willen stappen in deze richting zetten. Dat is begrijpelijk als je ziet dat organisaties zoals Thuisbezorgd.nl, Picnic en Bol.com enorm succesvol zijn. Het businessmodel is hier de grote overeenkomst. Het is namelijk volledig opgebouwd rond data. Daar zit hun kracht!

Datagedreven
werken 

 

Maar wat bedoelen we nu eigenlijk met datagedreven werken? Het belangrijkste kenmerk van deze relatief nieuwe manier van werken is dat men besluiten neemt én onderbouwd met behulp van data. In veel ‘traditionele’ organisaties is dat nog niet het geval. Besluitvorming vindt vaak nog plaats op basis van een onderbuikgevoel. En dat is jammer, want veel organisaties verzamelen al veel gegevens over klanten en bedrijfsvoering. Bij datagedreven werken laat je data voor je werken. Je moet wel investeren, maar daar pluk je snel de vruchten van. Datagedreven organisaties blijken in praktijk kosten te besparen, zijn flexibeler en beter schaalbaar.

 

 

 In kleine stappen
snel vooruit! 

 

Bijna iedere organisatie heeft het potentieel om beter gemotiveerde besluiten te nemen. Zeker voor bestaande organisaties betekent datagedreven werken een enorme omslag in werkwijzen, mindset en cultuur. Zoals al eerder genoemd verzamelen veel organisaties al grote hoeveelheden data. Bijvoorbeeld over klanten, voorraden of de klanttevredenheid. Er zijn genoeg voorbeelden van kernprocessen te noemen die relatief eenvoudig meer datagedreven ingericht kunnen worden. Welke dat zijn is afhankelijk van het type organisatie en de manier waarop de kernprocessen zijn ingericht.

In het ebook Laat data voor je werken’ nemen we je mee op weg naar datagedreven werken. Je leest waarom deze manier van werken je organisatie verder kan helpen. Je leest hoe je dat kunt aanpakken en wat je kunt doen om resultaten te halen. 

 

Datagedreven ebook - Trivento_

 

Laat data voor je werken! Download het gratis ebookData is business  

 

 


Dat data business is, staat al lang niet meer ter discussie. Big data is echter zo waardevol als de informatie die je helpt de juiste besluiten te nemen. De vraag is: Hoe interpreteer ik mijn data, zodat ik er echt impact mee kan maken? 

Want als je wilt dat jouw data een belangrijke rol gaan spelen in de besluitvorming én de motor van je business vormt, moeten je data van goede kwaliteit, veilig en betrouwbaar zijn. Om dat te realiseren is het aan te raden om altijd een goede domeinanalyse uit te (laten) voeren. Domeinanalyse wordt gebruikt om inzicht te krijgen in hoeverre de verzamelde data overeenkomt met wat er echt gebeurt in de organisatie (het domein). Je wilt immers dat je data je gaat helpen om antwoord te geven op je business vragen.

 

TrynkeTrivento

Trynke de JongProjectmanager Lifelines

"Trivento sprong er direct uit. Met name door een constructieve schets van de mogelijke datastructuur te presenteren. Dat gaf ons het vertrouwen dat Trivento onze business en uitdaging begreep."

Bekijk de Lifelines business case
TrynkeTrivento

 

Binnen één maand datagedreven business?

 

 

 

Met onze eigen ontwikkelde methode, de ‘Trivento Data-scan’, zijn we in staat om binnen één maand de verschillen tussen domein en data bloot te leggen. 

We kunnen de kwaliteit van data met slimme strategieën vergroten én een prototype dataplatform realiseren. Vaak geldt, hoe complexer de organisatie en hoe meer politiek een rol speelt, hoe groter de uitdaging om kwalitatief goede data te krijgen.

 

Trivento's Data scan

Datagedreven business binnen één maand

 

Meerwaarde van data  

 Een goed geoutilleerd dataplatform is voor iedere datagedreven organisatie onmisbaar. Het vormt het epicentrum in je organisatie. Alle relevante datastromen komen er bij elkaar. Hoe je een goed dataplatform inricht hangt af van de doelstellingen én de vragen die je wilt beantwoorden.

Dat vraagt om een nauwe samenwerking tussen business en IT. Lukt dat? Dan is een dataplatform van grote meerwaarde voor je organisatie. Een dataplatform verzamelt data en slaat het op in (verschillende) applicaties en verwerkt, vertaalt, consolideert en maakt gegevens actionable. Het gebruik van slimme moderne technologieën, zoals AI, machine learning en predictive analyses helpt om data te interpreteren en inzichtelijk te maken op bijvoorbeeld dashboards. Een goed dataplatform helpt je onder andere om een beter inzicht te krijgen in de prestaties en je organisatie beter schaalbaar te maken.

 

checklist datagedreven organisatie

 

Doe de sneltest en ontdek hoe datagedreven jouw organisatie is!

 

Waar staat jouw organisatie? 

 

 

Ben je klaar voor de eerste of misschien wel volgende stap richting datagedreven werken? Of wil je weten in welk stadium jouw organisatie zich bevindt? Doe dan onze sneltest en ontdek hoe Trivento je kan helpen. 

Als technologiepartner helpen wij je op weg in het oriëntatieproces. Wij zijn ervan overtuigd dat data in veel organisaties een rol kan spelen in besluitvorming. Iedere organisatie is anders. Wil je datagedreven gaan werken? Onderzoek altijd goed de mogelijkheden voor jouw organisatie. 

Er zijn meer wegen die leiden naar datagedreven werken. Afhankelijk van jouw type organisatie mag het niet te veel impact hebben op de huidige business. Wij geloven in de kracht van samenwerking. Om tot optimale resultaten op alle gebieden te komen brengen we je graag in contact met partners uit ons eigen ecosysteem. 

 

Juul Beekers Adviseur Digitale Platformen

Juul Beekers Adviseur Digitale Platformen

Meer weten over dataplatformen?

Leuk! Laat je e-mailadres achter en ik vertel je er meer over.