Skip to content

Datagedreven werken

Datagedreven werken is hot en happening. Steeds meer organisaties willen stappen in deze richting zetten. Dat is begrijpelijk als je ziet dat organisaties zoals Thuisbezorgd.nl, Picnic en Bol.com enorm succesvol zijn. Het businessmodel is hier de grote overeenkomst. Het is namelijk volledig opgebouwd rond data. Daar zit hun kracht!

Datagedreven werken

Maar wat bedoelen we nu eigenlijk met datagedreven werken? Het belangrijkste kenmerk van deze relatief nieuwe manier van werken is dat men besluiten neemt én onderbouwd met behulp van data. In veel ‘traditionele’ organisaties is dat nog niet het geval. Besluitvorming vindt vaak nog plaats op basis van een onderbuikgevoel. En dat is jammer, want veel organisaties verzamelen al veel gegevens over klanten en bedrijfsvoering. Bij datagedreven werken laat je data voor je werken. Je moet wel investeren, maar daar pluk je snel de vruchten van. Datagedreven organisaties blijken in praktijk kosten te besparen, zijn flexibeler en beter schaalbaar.

 

In kleine stappen snel vooruit

Bijna iedere organisatie heeft het potentieel om beter gemotiveerde besluiten te nemen. Zeker voor bestaande organisaties betekent datagedreven werken een enorme omslag in werkwijzen, mindset en cultuur. Zoals al eerder genoemd verzamelen veel organisaties al grote hoeveelheden data. Bijvoorbeeld over klanten, voorraden of de klanttevredenheid. Er zijn genoeg voorbeelden van kernprocessen te noemen die relatief eenvoudig meer datagedreven ingericht kunnen worden. Welke dat zijn is afhankelijk van het type organisatie en de manier waarop de kernprocessen zijn ingericht.

In het ebook Laat data voor je werken’ nemen we je mee op weg naar datagedreven werken. Je leest waarom deze manier van werken je organisatie verder kan helpen. Je leest hoe je dat kunt aanpakken en wat je kunt doen om resultaten te halen. 

Mockup Smart Industry ebook Trivento

Laat data voor je werken!
Download het gratis ebook.

Data is business

Dat data business is, staat al lang niet meer ter discussie. Big data is echter zo waardevol als de informatie die je helpt de juiste besluiten te nemen. De vraag is: Hoe interpreteer ik mijn data, zodat ik er echt impact mee kan maken? 

Want als je wilt dat jouw data een belangrijke rol gaan spelen in de besluitvorming én de motor van je business vormt, moeten je data van goede kwaliteit, veilig en betrouwbaar zijn. Om dat te realiseren is het aan te raden om altijd een goede domeinanalyse uit te (laten) voeren. Domeinanalyse wordt gebruikt om inzicht te krijgen in hoeverre de verzamelde data overeenkomt met wat er echt gebeurt in de organisatie (het domein). Je wilt immers dat je data je gaat helpen om antwoord te geven op je business vragen.

Mockup Smart Industry ebook Trivento

Checklist: hoe datagedreven is jouw organisatie? Vul hem nu in.

Wat relaties over ons zeggen

Trynke de Jong - projectleider
Lifelines

"Trivento sprong er direct uit. Met name door een constructieve schets van de mogelijke datastructuur te presenteren. Dat gaf ons het vertrouwen dat Trivento onze business en uitdaging begreep."

TrynkeTrivento-1
Trivento57 tot 5Mb (Groot)

 

De Data Scan

Binnen één maand datagedreven business!

Met onze eigen ontwikkelde methode, de ‘Trivento Data-scan’, zijn we in staat om binnen één maand de verschillen tussen domein en data bloot te leggen. 

We kunnen de kwaliteit van data met slimme strategieën vergroten én een prototype dataplatform realiseren. Vaak geldt, hoe complexer de organisatie en hoe meer politiek een rol speelt, hoe groter de uitdaging om kwalitatief goede data te krijgen.

 

Lees onze blogs over datagedreven werken

Blog
Artificial Intelligence: het nieuwe elektriciteit
Artificial Intelligence: het nieuwe elektriciteit

Zoals elektriciteit 100 jaar geleden een revolutie teweegbracht in levens, verandert Artificial Intelligence (AI) ons leven...

Lees blog >>
Blog
Datagedreven werken - Waar staat jouw organisatie? Doe de sneltest
Datagedreven werken - Waar staat jouw organisatie? Doe de sneltest

Datagedreven werken is de toekomst, zegt men. Stel je als MT eens voor dat het mogelijk is om altijd op feiten gefundeerde...

Lees blog >>
Blog
Lifelines - van playmobil naar lego
Lifelines - van playmobil naar lego

Lifelines wil dat er meer kennis wordt vergaard over gezond ouder worden. Om dat te faciliteren verzamelt Lifelines...

Lees blog >>
Blog
Waarom een dataplatform onmisbaar is voor datagedreven organisaties
Waarom een dataplatform onmisbaar is voor datagedreven organisaties

Je bent eruit: jouw organisatie gaat datagedreven werken. Of op zijn minst stappen maken in die richting. De voordelen, nadelen...

Lees blog >>
Blog
Datagedreven werken: De 6 voordelen van een dataplatform
Datagedreven werken: De 6 voordelen van een dataplatform

Steeds meer organisaties gaan of willen datagedreven werken. Om in te spelen op de veranderende wens van klanten. Om disruptors...

Lees blog >>
Blog
Van inzicht naar gebruik - hoe maak je impact met data?
Van inzicht naar gebruik - hoe maak je impact met data?

Data is business! Dat is inmiddels wel duidelijk en daar hoeven we dus geen discussie meer over te voeren. Steeds meer...

Lees blog >>

Laad meer Data blogs

Juul

Juul beekers

Consultant digital change

Zet de volgende stap

In 15 minuten help ik je inschatten of wij relevante waarde kunnen toevoegen op jouw uitdaging.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.