CK-CJ3 _ E-commerce B2B

Digital commerce

De wereld verandert in hoog tempo. Toenemende globalisering en technologische ontwikkelingen brengen potentiële klanten voor je producten en diensten dichterbij. Tegelijk wordt het makkelijker om je doelgroep via verschillende kanalen te bereiken. Transacties vinden steeds vaker digitaal plaats. Start-ups maken daar slim gebruik van en disrupten de bestaande markt met nieuwe digital of e-commerce concepten. Verkopen via digitale platformen biedt veel voordelen. Steeds meer organisaties kiezen daarom voor een multichannel e-commerce strategie.

Realtime performance

 

Veel organisaties zetten hun aanbod ook digitaal in de etalage. Via de platformen van e-commerce pioniers als Bol.com, Amazon, Coolblue, Independer vinden steeds meer producten en diensten online hun weg naar de klant. Het succes van digital commerce platformen wordt mede bepaald door de mate van flexibiliteit, schaalbaarheid en realtime performance. In een sterk concurrerende markt is het zaak je klant realtime van de juiste informatie en producten te kunnen voorzien. Geen directe transactie betekent omzet mislopen. Platformen waarop verschillende aanbieders actief zijn, moeten razendsnel informatie kunnen zoeken uit grote hoeveelheden data uit meerdere databases.

Elasticsearch is de open source oplossing voor big data, waar wij erg enthousiast over zijn. Meer over de voordelen en toepassing van Elasticsearch lees je in ons e-book.

 

Mockup ebook - ebook Elasticsearch

 

Elasticsearch: realtime zoeken in grote hoeveelheden data!
Download het gratis ebook

 Datagedreven 
werken 

Een slim ingericht en geïntegreerd digital commerce platform genereert veel (klant)data. Data die verwerkt wordt tot relevante informatie en de basis vormt bij het maken van business keuzes. Het helpt om processen te verbeteren en de klanttevredenheid te verhogen. Door meer datagedreven te gaan werken en je IT landschap daarop vorm te geven, kun je met je digital omnichannel commerce platform kosten besparen en meer winst gaan maken. Het beperken van de foutmarge scheelt bijvoorbeeld enorm veel aan herstelkosten. En tevreden klanten zijn de ambassadeurs voor je organisatie. 

 

We leren je graag kennen!

Maak een groei met je digital commerce. Juul denkt met je mee. Plan hier direct je kennismaking in.

 

Schaalbaarheid en 
uniforme presentatie 

 

 

Het is dan ook niet zo gek dat organisaties customer engagement hoog op de agenda hebben staan. In een omnichannel e-commerce strategie is herkenbaarheid en uniformiteit van producten en diensten op verschillende verkoopkanalen van belang. Een slim geïntegreerd Product Informatie Systeem (PIM) kan uitkomst bieden. Voor één van onze opdrachtgevers, Bookspot, realiseerden we een schaalbaar platform. En we adviseerden en integreerden onder andere een PIM oplossing.

Vanuit een PIM oplossing zijn koppelingen met andere externe systemen eenvoudig te maken. Meestal is het geen doel op zich, maar slim ingezet kan een PIM je zelfs helpen de keten te versnellen. PIM-achtige oplossingen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke past, is afhankelijke van je (lange termijn) doelstellingen. Om een idee te geven van de mogelijkheden, zetten we de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje in ons blog ‘Uitgelegd de verschillen tussen PIM, DAM, MDM en CPQ.

 

Michel Vermeulen-10

Michel VermeulenIT manager BookSpot

"Wij wilden een out of the box aanpak en oplossing. Daarvoor is goede kennis en kunde nodig. Binnen Trivento is dat uitstekend aanwezig. Vandaar de keuze hun oplossing!"

Bekijk de BookSpot case
Michel Vermeulen-10

Oplossingen passend bij jouw doelstellingen

 

 

Het kiezen voor IT oplossingen die passen bij jouw doelstellingen is niet eenvoudig. Ga je voor een standaardoplossing of laat je het maken? Ofwel: Hoe stel je je slim jouw ideale digital commerce landschap samen? Vraag het Trivento en wij adviseren je altijd eerst een inventarisatie te maken wat er is en te inventariseren wat je specifiek voor jouw organisatie nodig hebt. Wij vinden namelijk: ‘Koop wat kan én bouw wat nodig is om je IT je kernprocessen optimaal te laten ondersteunen en je platform flexibel en schaalbaar te maken’. Wij helpen je bij de keuze build or buy in het hele digital commerce landschap. Op basis van de wensen en de mogelijkheden van je IT landschap komen wij met een goed gemotiveerd advies. Onze ervaring leert dat een flexibel op microservices gebaseerde architectuur vaak de basis vormt.

 

 

mock up beslisboom@0,1x

 

Download de checklist en ontdek hoe jouw ideale digital commerce landschap eruitziet!

 

Samenwerken in het ecosysteem

 

 

 

Wij zien de veranderingen in de markt. We zien ook het belang van het hebben van een sterke propositie op het gebied van e-commerce. Daarom zijn we een intensieve samenwerking/ partnership, aangegaan met Intershop. Samen zijn we in staat om organisaties snel en efficiënt te helpen met digitale transformatie. En een boost te geven aan het vergroten van de online verkopen en het verbeteren van de klanttevredenheid.

We zijn maar één telefoontje van je verwijderd. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Technologie is ons specialisme. We delen onze kennis graag met jou om je doelstellingen waar te maken

 

Juul Beekers Consultant digital change

Juul Beekers Consultant digital change

Meer weten over Smart Industry?

Leuk! Laat je e-mailadres achter en ik vertel je er meer over.