Skip to content

Smart Industry

Smart Industry is een begrip dat wereldwijd opduikt in allerlei branches. Organisaties zoeken naar kansen en mogelijkheden om nieuwe technologieën en internettoepassingen te integreren in de bedrijfsvoering.

Smart Industry gaat over meer dan technologie.
Het gaat ook over duurzaamheid, klimaat en toenemende globalisering. De opkomst van Smart Industry luidt een heel nieuw tijdperk in. Het wordt niet voor niets ook wel de 4e industriële revolutie genoemd. Er is een wereldwijde verandering gaande en daar krijgt iedereen op één of andere manier mee te maken.

Iedere branche geeft haar eigen invulling aan Smart Industry.

Of het nu digitalisering, automatisering of robotisering van werkzaamheden is. In de kern gaat het om het effectiever en efficiënter maken van de bedrijfsvoering. Vaak door kernprocessen beter op elkaar af te stemmen en intensiever samen te werken in de keten. IoT oplossingen, dataverzameling, nieuwe AI technologieën spelen daarin een belangrijke rol. KPN IoT speelt daar slim op in en lanceerde een IoT platform voor haar zakelijke klanten. Door het gebruik van slimme technologie komen de fysieke en digitale wereld steeds meer bij elkaar. Meer over wat wij bedoelen met Smart Industry lees je in het blog dat we daarover schreven.

E-book

Business impact maken met Smart Industry, hoe kun je dat zelf doen? In ons ebook zetten we verschillende aandachtspunten van Smart Industry op een rij. Dit ebook is bedoeld om je handvatten te geven, zodat jij impact kunt maken met jouw Smart Industry initiatieven. Daarnaast vind je hierin een concreet stappenplan hoe je Smart Industry in jouw kernprocessen implementeert.

Mockup Smart Industry ebook Trivento

Zo maak je business impact
met Smart Industry!

Verandering is onomkeerbaar.

De markt wordt regelmatig flink opgeschud. Met slimme op technologie gebaseerde producten en diensten, spelen startups en vooruitstrevende organisaties handig in op het gemak van de gebruiker. Er wordt een nieuwe vraag gecreëerd, die eenmaal geaccepteerd, onomkeerbaar is. Om relevant te blijven, is het voor bestaande bedrijven van belang om Smart Industry initiatieven te initiëren en die ook door te zetten.

Dat vraagt om aanpassingsvermogen, flexibiliteit en een heldere tech- en internetstrategie en de bijbehorende ideeën. Om te ontdekken of je ideeën kans van slagen hebben is het slim om Proof of Concepts (PoC’s) of experimenten te doen.

Je kan Smart Industry initiatieven slim integreren in je kernprocessen. Houd rekening met 5 veel voorkomende barricades. Als je ze herkent kan je ze wegnemen. Onze flowchart laat zien hoe je dat precies doet. Integreer je Smart Industry initiatieven, laat je inspireren en download onze flowchart!

Mockup Smart Industry ebook Trivento

Flowchart: wegnemen van
de 5 meest voorkomende
Smart Industry barricades

Transformatie van
organisaties

Bij Smart Industry gaat het niet alleen om het invoeren van nieuwe technologie. Houd er rekening mee dat het gaat om een verandering die je hele organisatie raakt: kernprocessen worden onder de loep genomen, businessmodellen veranderen en de cultuur verandert. Dit is ingrijpend en kan weerstand oproepen bij je medewerkers. Door transparant te zijn en de transitie goed voorbereid te beginnen, neem je de meest voorkomende barricades alvast weg. Integreer je initiatieven op een slimme manier stapsgewijs in je kernprocessen. Een transformatie vraagt wat van je organisatie.

Dat het echt mogelijk is bewijzen deze 5 organisaties. Zij maakten allemaal een blijvende succesvolle Smart Industry transformatie. Ook KPN IoT is een goed voorbeeld. In onze business case van KPN IoT krijg je een kijkje in de keuken van dit bedrijf. Verder lees je in de business case hoe zij IoT hebben ingezet voor een verbetering van hun zakelijke dienstverlening.

Hein bloemen KPN IoT

Wat relaties over ons zeggen

Hein Bloemen- Scrum master & Digital Transformation
KPN IoT

"Trivento is de partij waar ik op kan bouwen. Ze hebben fijne, zelfstandige mensen die komen met goede ideeën. Inhoudelijk sterk, goede samenwerkers en slimme oplossingen. "

Samenwerken.

De mogelijkheden van technologie ontwikkelen zich in een hoog tempo. Veel organisaties zijn niet in staat om die ontwikkelingen bij te houden of beschikken niet over de kennis om een digitale of Smart Industry transformatie zelfstandig uit te voeren. Er zijn meer dan genoeg redenen om hulp te vragen van een technologie partner. Op onze beurt werken wij binnen ons eigen ecosysteem ook weer samen met specifieke kennispartners.

Ben je nieuwsgierig naar wat we voor elkaar kunnen betekenen? Een eerste stap is de Design Sprint. Wij helpen je van idee naar gevalideerde oplossing in een proces van 5 stappen aan de hand van de Design Sprint. Een intensieve workshop reeks waarin binnen één week een fundamenteel vraagstuk van jouw organisatie wordt opgelost.

Trivento57 tot 5Mb (Groot)

 

De Design Sprint

Binnen één week resultaat!

Smart Industry een onderdeel van jouw business proces? Trivento helpt je van idee naar gevalideerde oplossing. Dit doen we volgens de Google Design Sprint methode. Concreet en gestructureerd. Binnen één week helpen wij jou om grote uitdagingen op te lossen, nieuwe producten te ontwikkelen of bestaande producten uit te breiden.

 

Lees onze Smart Industry blogs

Blog
Smart Industry in e-commerce: versnel je digitale groei
Smart Industry in e-commerce: versnel je digitale groei

Smart Industry in e-commerce: wat betekent dat in jouw organisatie? Welke taken digitaliseer je? Hoe verbeter je je resultaat? We...

Lees blog >>
Blog
Smart Industry om een verantwoorde voedselketen mogelijk te maken
Smart Industry om een verantwoorde voedselketen mogelijk te maken

Tijdens het Smart Industry Summit, gaf Johan Heeren, Global Digital & Data Science Lead Agrifirm, een inspirerende Ted-talk...

Lees blog >>
Blog
Business impact met Smart Flowers
Business impact met Smart Flowers

Tijdens het Smart Industry Summit, gaf Remco Wilting, manager BI & Data Science bij Royal Flora Holland, een inspirerende Ted-talk

Lees blog >>
Blog
Impact maken met IoT
Impact maken met IoT

Tijdens het Smart Industry Summit, gaf Paul Coppes, Productmanager KPN IoT, een inspirerende Ted-talk over hoe zij impact maken...

Lees blog >>
Blog
Smart Industry Proof of Concept, the making of part III
Smart Industry Proof of Concept, the making of part III

Binnen Trivento zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijke markten. We hebben voor heel wat klanten slimme maatwerk oplossingen...

Lees blog >>
Blog
Trivento's Smart Industry Proof of Concept; the making of part II
Trivento's Smart Industry Proof of Concept; the making of part II

Als Trivento zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijke markten. We hebben heel wat slimme maatwerk oplossingen gerealiseerd,...

Lees blog >>

Laad meer Smart Industry blogs

Juul

Juul beekers

Consultant digital change

Zet de volgende stap

In 15 minuten help ik je inschatten of wij relevante waarde kunnen toevoegen op jouw uitdaging.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.