Smart industry

Smart Industry

Smart Industry is een begrip dat wereldwijd opduikt in allerlei branches. Organisaties zoeken naar kansen en mogelijkheden om nieuwe technologieën en internettoepassingen te integreren in de bedrijfsvoering. Smart Industry gaat over meer dan technologie. Het gaat ook over duurzaamheid, klimaat en toenemende globalisering. De opkomst van Smart Industry luidt een heel nieuw tijdperk in. Het wordt niet voor niets ook wel de 4e industriële revolutie genoemd. Er is een wereldwijde verandering gaande en daar krijgt iedereen op één of andere manier mee te maken.

De betekenis

 

Iedere branche geeft haar eigen invulling aan Smart Industry. Of het nu digitalisering, automatisering of robotisering van werkzaamheden is. In de kern gaat het om het effectiever en efficiënter maken van de bedrijfsvoering. Vaak door kernprocessen beter op elkaar af te stemmen en intensiever samen te werken in de keten. IoT oplossingen, dataverzameling, nieuwe AI technologieën spelen daarin een belangrijke rol. KPN IoT speelt daar slim op in en lanceerde een IoT platform voor haar zakelijke klanten. Door het gebruik van slimme technologie komen de fysieke en digitale wereld steeds meer bij elkaar. Meer over wat wij bedoelen met Smart Industry lees je in het blog dat we daarover schreven. 

Business impact maken met Smart Industry, hoe kun je dat zelf doen? In ons ebook zetten we verschillende aandachtspunten van Smart Industry op een rij. Dit ebook is bedoeld om je handvatten te geven, zodat jij impact kunt maken met jouw Smart Industry initiatieven. Daarnaast vind je hierin een concreet stappenplan hoe je Smart Industry in jouw kernprocessen implementeert. 

 

Ebook Smart Industry Trivento

 

Zo maak je business impact met Smart Industry!
Download het gratis ebook

 Verandering is 
onomkeerbaar 

De markt wordt regelmatig flink opgeschud. Met slimme op technologie gebaseerde producten en diensten, spelen startups en vooruitstrevende organisaties handig in op het gemak van de gebruiker. Er wordt een nieuwe vraag gecreëerd, die eenmaal geaccepteerd, onomkeerbaar is. Om relevant te blijven, is het voor bestaande bedrijven van belang om Smart Industry initiatieven te initiëren en die ook door te zetten.

Dat vraagt om aanpassingsvermogen, flexibiliteit en een heldere tech- en internetstrategie en de bijbehorende ideeën. Om te ontdekken of je ideeën kans van slagen hebben is het slim om Proof of Concepts (PoC’s) of experimenten te doen.

Je kan Smart Industry initiatieven slim integreren in je kernprocessen. Houd rekening met 5 veel voorkomende barricades. Als je ze herkent kan je ze wegnemen. Onze flowchart laat zien hoe je dat precies doet. Integreer je Smart Industry initiatieven, laat je inspireren en download onze flowchart!

 

Flowchart op scherm trivento vergrootkopie

 

Flowchart: wegnemen van de 5 meest voorkomende Smart Industry barricadesTransformatie van 
organisaties 

 

 


Bij Smart Industry gaat het niet alleen om het invoeren van nieuwe technologie. Houd er rekening mee dat het gaat om een verandering die je hele organisatie raakt: kernprocessen worden onder de loep genomen, businessmodellen veranderen en de cultuur verandert. Dit is ingrijpend en kan weerstand oproepen bij je medewerkers. Door transparant te zijn en de transitie goed voorbereid te beginnen, neem je de meest voorkomende barricades alvast weg. Integreer je initiatieven op een slimme manier stapsgewijs in je kernprocessen. Een transformatie vraagt wat van je organisatie. Dat het echt mogelijk is bewijzen deze 5 organisaties. Zij maakten allemaal een blijvende succesvolle Smart Industry transformatie. Ook KPN IoT is een goed voorbeeld. In onze business case van KPN IoT krijg je een kijkje in de keuken van dit bedrijf. Verder lees je in de business case hoe zij IoT hebben ingezet voor een verbetering van hun zakelijke dienstverlening. 

Hein bloemen KPN IoT

Hein BloemenKPN IoT Scrum master & Digital transformation

"Trivento is de partij waar ik op kan bouwen. Ze hebben fijne, zelfstandige mensen die komen met goede ideeën. Inhoudelijk sterk, goede samenwerkers en slimme oplossingen. "

Bekijk de KPN IoT case
Hein bloemen KPN IoT

Samenwerken

 

 

De mogelijkheden van technologie ontwikkelen zich in een hoog tempo. Veel organisaties zijn niet in staat om die ontwikkelingen bij te houden of beschikken niet over de kennis om een digitale of Smart Industry transformatie zelfstandig uit te voeren. Er zijn meer dan genoeg redenen om hulp te vragen van een technologie partner. Op onze beurt werken wij binnen ons eigen ecosysteem ook weer samen met specifieke kennispartners.

Ben je nieuwsgierig naar wat we voor elkaar kunnen betekenen? Een eerste stap is de Google Design Sprint. Wij helpen je van idee naar gevalideerde oplossing in een proces van 5 stappen aan de hand van de Google Design Sprint. Een intensieve workshop reeks waarin binnen één week een fundamenteel vraagstuk van jouw organisatie wordt opgelost.

 

Trivento57 tot 5Mb (Groot)

De Google Design Sprint Binnen één week resultaat!

Smart Industy een onderdeel van jouw business proces? Trivento helpt je van idee naar gevalideerde oplossing. Dit doen we volgens de Google Design Sprint methode. Concreet en gestructureerd. Binnen één week helpen wij jou om grote uitdagingen op te lossen, nieuwe producten te ontwikkelen of bestaande producten uit te breiden.

Google Design Sprint >>
Trivento57 tot 5Mb (Groot)

Lees onze Smart Industry blogs:

Juul Beekers Consultant digital change

Juul Beekers Consultant digital change

Meer weten over Smart Industry?

Leuk! Laat je e-mailadres achter en ik vertel je er meer over.