Skip to content

Hoe haal ik meer benefits uit de cloud?

Je bestaande IT landschap loopt tegen capaciteitsgrenzen aan. Je interne en externe klanten vragen om nieuwe functionaliteit en/of om meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Jouw tijd en IT budget gaat voor een groot deel naar het onderhouden, beheren en beheersen van je IT infrastructuur. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoge eisen op het gebied van privacy en veiligheid waar systemen aan moeten voldoen. Om je IT beter aan te laten sluiten op de vraag van de business én slimmer en efficiënter met resources om te gaan is verandering nodig. Wij geloven dat de oplossing voor veel van bovengenoemde uitdagingen ligt in cloud native en serverless computing oplossingen. Onze experts helpen je bij het maken van  strategische keuzes en begeleiden je transitieproces naar cloud volwassenheid, zodat je er ook echt de voordelen uit gaat halen.

Wat is serverless computing eigenlijk?

De term serverless computing duikt steeds vaker op als het gaat om schaalbaarheid en kostenreductie van IT. Wij leggen het uit: Bij serverless computing wordt gebruik gemaakt van een architectuur waarbij het beheer van de software-uitvoering volledig gemanaged wordt door een public cloud provider. Dit staat haaks op de traditionele methode om applicaties te ontwikkelen en deze op servers in te zetten. Het in gebruik nemen van software is een stuk eenvoudiger. Ontwikkelaars hoeven zich minder zorgen te maken over het beheer en kunnen hun tijd besteden aan het daadwerkelijk (door)ontwikkelen van je software. 

Wat relaties over ons zeggen:

Sander Kleiweg - FWG

"Wij zien Trivento als strategisch partner. Écht pro-actief en met aandacht voor nieuwe mogelijkheden en kansen."

 

Sander Kleiweg FWG vierkant

Cloud strategie die bij je past

Het meeste voordeel/waarde halen uit de cloud doe je als je een strategie kiest die past bij je business. Of dat een public cloud, private cloud, managed cloud, hybrid cloud, multi-cloud of misschien wel een no-cloud strategie is, is volledig afhankelijk van je doelstellingen en ambitie die je hebt. Onze consultants brengen een passend advies uit. Even los van de beste strategie biedt cloud computing altijd een aantal voordelen.

1. Cloudplatformen voor betere schaalbaarheid

2. Besparen op beheer en onderhoud

IT migreren naar de cloud biedt meer schaalbaarheid en flexibele mogelijkheden voor je applicaties. Met enkele klikken pas je rekencapaciteit, geheugen of opslagcapaciteit aan zonder voorinvestering. In een cloudomgeving gebeurt het opschalen en afschalen van capaciteit min of meer automatisch. En dat zonder downtime. In de cloud gebruik je alleen wat nodig is. Er wordt duurzamer omgegaan met resources. IT is beter af te stemmen op de vraag en je hoeft niet langer dure ongebruikte capaciteit in de lucht te houden.

Heb je veel legacy IT dan is de kans groot dat de kosten voor het beheer en onderhoud van je IT infrastructuur hoog zijn. Ga je cloud based werken, dan kunnen die kosten opeens een stuk lager worden. Cloud providers verdelen de kosten voor de infrastructuur over meer gebruikers. Je maakt gebruik van een gedeelde server en geeft het beheer en onderhoud daarvan uit handen. Let er wel op dat wanneer je alleen een lift en shift strategie hanteert met dezelfde setup als voorheen je niet perse goedkoper of flexibeler uit bent. Juist het uitzetten en afschalen van omgevingen die je niet of weinig gebruikt maken het verschil. Wij helpen klanten de omgevingen dusdanig efficiënt in te richten dat je ook daadwerkelijk minder kosten hebt dan voorheen.

3. Privacy en veiligheid

Cloudproviders investeren fors in veiligheid en bescherming van persoonsgegevens. Het is onderdeel van hun bestaansrecht. Security issues en datalekken leveren imagoschade op en zijn funest voor het vertrouwen van gebruikers. Jouw data en die van je klanten is beter beschermd. Dat levert meer vertrouwen en klanttevredenheid op.

cloudmaturity

We leren je graag kennen

Samen kunnen we immense uitdagingen aan.
we denken graag met je mee

Flexibiliteit door cloud agnostische aanpak

Wanneer je als organisatie nog geen definitieve keuze wilt maken voor een specifieke public cloud provider snappen we dat. Je behoudt flexibiliteit door bijvoorbeeld je applicaties op een cloud agnostisch platform te laten draaien. Zelf zetten we het managed Kubernetes platform OpenShift in van Red Hat hiervoor in. Hiermee behoud je de flexibiliteit en keuzevrijheid. Ook handig wanneer je een hybride cloud strategie hanteert waarbij een deel van je applicaties nog on premise draaien en een deel in de cloud. Wij helpen je de juiste keuzes te maken die passen bij jouw organisatie en toekomstige doelen.  

 

Trivento case Wehkamp

Voor Wehkamp.nl ontwikkelden we bestaande applicaties door en migreerden deze naar het door ons gerealiseerde schaalbare AWS cloudplatform. De wens was om snelle, realtime performende,  klantvriendelijke software te ontwikkelen, met maximale beschikbaarheid. 

Cloud providers die passen bij onze aanpak

Bij Trivento werken we graag met cloud providers AWS en Azure. Dit zijn innovatieve marktleiders, die in onze optiek bij veel van onze opdrachtgevers passen. Onze consultants helpen bij je bij het bepalen van je cloud strategie. Net zo makkelijk ontwikkelen of optimaliseren ze je cloudplatform en richten het compleet voor je in. Onze aanpak is gericht  op het waar mogelijk vervangen van bestaande applicaties door serverless- of cloudoplossingen. Onze experts integreren bestaande oplossingen naadloos en zorgen voor dat je flexibele en schaalbare inrichting van je cloudplatform. Waar nodig ontwikkelen we cloud based software op maakt. We doen er alles aan om er voor te zorgen dat je doelen en kernprocessen optimaal ondersteund worden door passende cloud oplossingen.

Schermafbeelding 2022-04-19 om 14.36.59

Wij helpen je graag met cloudmigratie

Je cloudplatform is wat je ervan maakt. Wij kunnen je in alle fases helpen om een platform te realiseren dat jouw doelen optimaal ondersteunt. Wil je weten welke cloud native en managed serverless oplossingen jouw organisatie verder brengen? Maak gerust een afspraak met Robbert  voor een vrijblijvend oriënterend kennismaking-/advies gesprek. Dat is onze eerste bijdrage aan het versnellen van jouw business.

robbert Trivento website

Robbert Kooij

Business development manager

Zet de volgende stap

In 15 minuten help ik je inschatten of wij relevante waarde kunnen toevoegen op jouw uitdaging.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.