Data snel, flexibel, schaalbaar en realtime vertalen naar informatie

We beschikken over steeds meer data, afkomstig van diverse bronnen en in allerlei formaten. Niet alleen ‘data in rest’ maar steeds vaker ‘data in motion’. Herkenbaar? Om businesswaarde toe te kunnen voegen, is het steeds belangrijker om realtime en flexibel, grote volumes data te kunnen verwerken tot inzicht.

Internet of Things = Internet of Data

Waar ligt de echte waarde en kracht van Internet of Things? Waarom lijkt er een beweging nodig naar IoT as-a-service of internet of data?

Lees de blog >

Infographic: Fast data, businesscases en ambities voor Nederland

Wat is het beeld van organisaties op fast data en hoe ver is de Nederlandse markt met de adoptie van streaming data?

Lees de blog >

Vijf antwoorden op actuele vragen over IoT & streaming data

Hoe gaat startup The Things Network om met grote hoeveelheden data? Vijf antwoorden op actuele vragen over IoT en streaming data.

Lees de blog >

Data Virtualisatie

‘Data in rest’ heeft betrekking op data die is opgeslagen in databases, file systems en bijvoorbeeld excel sheets. Om deze data snel, flexibel en realtime samen te voegen maken we gebruik van Redhat JBoss Data Virtualisatie. Een op Open Source gebaseerde software oplossing.

Met Redhat JBoss Data Virtualisatie is het mogelijk om data uit SalesForce, SAP, Oracle of zelfs Excel sheets te combineren en realtime beschikbaar te stellen. Snel, Agile en low cost! Deze data is te combineren met data uit een DataWareHouse, Hadoop data lake, Twitterstreams of Facebook.

Fast Data

‘Data in motion’ heeft betrekking op grote volumes data, afkomstig van sensoren, mobile devices of transaction systems. Dit leidt tot datastromen die realtime verzameld, geanalyseerd en teruggekoppeld moeten worden. Deze specifieke requirements zorgen er voor dat bestaande oplossingen veelal niet voldoen.

Met het Lightbend Fast Data platform wordt een oplossing geboden voor fast en streaming data vraagstukken. Daarmee kunnen uses cases als realtime bidding, recommendations, fraude detection en smart metering geimplementeerd worden. Het Fast Data platform integreert met bestaande data lake oplossingen.

Hoe kunnen fast & streaming data businesswaarde toevoegen?

bekijk nu de gratis whitepaper

Data-driven insights en enterprise data hubs

Met Redhat en Lightbend bieden we passende, op Open Source gebaseerde oplossingen voor ‘data in rest’ en ‘data in motion’ vraagstukken.

De voordelen van Data Virtualisatie

  • Relevante data (in rest), flexibel en realtime beschikbaar stellen in één omgeving en één formaat
  • Volledig en realtime beeld van jouw klant (360° klantbeeld)
  • Agile implementatie in weken in plaats van maanden
  • Secure en flexibel beschikbaar stellen van (cloud)data binnen en buiten de organisatie

De voordelen van Fast data platform

  • Platform oplossing voor realtime Analytics en Machine Learning
  • Verwerken van grote volumes data (in motion) in realtime scenario’s
  • Agile implementatie op basis van AWS Cloud infrastructuur
  • Geschikt voor implementatie van IoT use cases

Wil je weten of meer insights in data of een data hub jouw organisatie verder kan helpen in de digitale transformatie? Laat dan vooral hieronder even een bericht achter, dan kijken wij samen met jou naar de mogelijkheden en de beste oplossing voor jouw organisatie. 

Waar word jij blij van? Laat het ons weten!