Skip to content

Blog

De businesscase van een microservices architectuur

  • Home
  • Blog
  • De businesscase van een microservices architectuur

Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden staat in deze blog onderstaande infographic centraal. Deze duidelijke en overzichtelijke infographic laat zien welke voordelen een microservices architectuur te bieden heeft, welke toonaangevende partijen hiervoor gekozen hebben en welke uitdagingen te lijf moeten worden gegaan als gevolg van de keuze voor een microservices architectuur.

Zijn microservices een doel op zich?

Voor alle duidelijkheid: microservices zijn geen doel op zich. Maar iedereen die met IT te maken heeft voor het doen van zijn business (en wie heeft dat niet?) kent de problemen. De productmanager moet altijd te lang wachten op nieuwe features van zijn (online) product en het development team werkt zich een slag in de rondte en krijgt ondanks dat niet de waardering die ze eigenlijk verdienen. Frustraties voor alle betrokkenen en resultaten die te wensen over laten.

Kortom, de IT systemen zijn te weinig flexibel, te omvangrijk en te complex waardoor aanpassingen risicovol en tijdrovend zijn. Dit resulteert in hoge kosten van aanpassingen en een time to market die onvoldoende concurrerend is. Dat zijn wel de redenen om te innoveren op IT gebied en de mogelijkheden van nieuwe architecturen en bijbehorende technologie in praktijk toe te passen.

Maak de shift naar microservices

How to Master the Shift to Microservices? Na het lezen van de infographic wordt het duidelijk waarom er meer wegen naar Rome leiden en waarom er meerdere oplossingen mogelijk zijn voor de challenges zoals deze hier benoemd worden.

microservices_infographic