Blog

5 redenen om hulp te vragen bij een Smart Industry transitie

Auteur Ruud Ruud is infomatiekundig ontwerper en ontwikkelaar bij Trivento.

Verregaande digitalisering en automatisering zorgen ervoor dat de wereld in een hoog tempo verandert. Nieuwe slimme technologieën en IoT oplossingen spelen daarin een belangrijke rol. Als organisatie moet je wel meebewegen om relevant te blijven. En te kijken naar de kansen en mogelijkheden voor het verbeteren van je schaalbaarheid, de impact van data en samenwerken op digitale platformen. Dat vraagt om een andere manier van denken en werken en heeft effect op alle aspecten van je organisatie. Het is slim om daar hulp bij te vragen van een technologiepartner. We geven je 5 redenen waarom.

1. Frisse blik

Een externe partner is geen onderdeel van je organisatie. Wordt niet gehinderd door enige interne kennis. En is daardoor niet vooringenomen. Dat maakt het makkelijker om op een objectieve manier naar een organisatie en haar kernprocessen te kijken. En daar ook kritische vragen over te stellen. Een frisse blik ziet sneller waar het wringt, maar ziet ook makkelijker waar de kansen en mogelijkheden voor Smart Industry binnen jouw organisatie liggen.

2. Richtinggevend en hulp bij kiezen

Een externe partner weet wat er speelt in de markt en heeft expertise en ervaring opgedaan in verschillende branches. Het kan heel waardevol zijn om eens vanuit een ander perspectief naar de eigen bedrijfsvoering te kijken. En te leren van de Smart Industry successen van anderen. Een externe technologiepartner kan je helpen om richting te kiezen. Om IT en business dichter bij elkaar te brengen. En bij het maken van de juiste keuzes voor IoT of andere nieuwe technologieën. Zodat jouw processen beter op elkaar afgestemd zijn.

3. Toegang tot actuele kennis

De core-business van een technologiepartners is technologie. Als je kiest voor samenwerking, mag je verwachten dat je technologiepartner beschikt over de meest actuele kennis. En dat deze ook tot je beschikking staat. Samenwerken met Trivento betekent transparantie. We dragen onze kennis graag aan jou of je medewerkers over en kunnen zorgen voor duurzame inbedding van kennis in jouw organisatie. We leiden je medewerkers op of betrekken ze bij de werkwijze. 

Mockup Smart Industry ebook Trivento

 

Download het ebook: zo maak je business impact met Smart Industry! Ontvang 'm direct in je mail.

 

4. Katalysator voor veranderingen

Een verandering doorvoeren of een innovatieslag maken is een uitdagende bezigheid. Externe partijen nemen vaak net even een andere plek in binnen een organisatie. Of ze voeren hun opdracht uit naast de organisatie. Goed gemotiveerde ideeën en nieuwe werkwijzen kunnen de katalysator zijn om veranderingen in gang te zetten. Bijvoorbeeld: door het testen van ideeën met PoC’s,  breng je nieuwe of andere energie in de organisatie. Je kunt er voor kiezen om PoC’s door externe partners uit te laten voeren. Beter nog is om je eigen mensen te betrekken. Dan creëer je intern gelijk draagvlak en enthousiasme. Zeker als de uitkomsten positief zijn. Aan adviezen en oplossingen van een externe kennispartner worden vaak net een andere waarde gegeven. Dat kan net dat extra zetje richting verandering geven.

5. Vergroten van je kennisnetwerk

Trivento gelooft in de kracht van het samenwerken. Als partners in een project, maar ook binnen een ecosysteem van specialisten. Het is de manier om kennis en kunde te delen en elkaar te versterken. Smart Industry transformatie raakt de hele organisatie. Binnen ons eigen ecosysteem hebben we een sterk netwerk ontwikkeld van organisaties met specifieke kennis. Dat delen we graag met onze samenwerkingspartners. Het helpt om Smart Industry transformatie op de meest effectieve en efficiënte manier voor jouw organisatie in te zetten.

Trivento als externe partner 

Wij zijn goed in technologie. Met de meest actuele kennis en liefde voor het vak ontwikkelen we slimme software. Software die je helpt om je Smart Industry initiatieven succesvol te maken. We brengen je applicatielandschap snel en doeltreffend in kaart. Voeren domein- en data-analyses uit, zodat je Big Data slimmer gaat benutten. We inventariseren samen de kansen en mogelijkheden om IT slim te implementeren in je kernprocessen. Altijd met de focus op het halen van jouw businessdoelen.

Dit artikel delen?

Ben je opzoek naar meer?

Wij denken dat deze zaken ook interessant voor jou zijn:

Ebook: zo maak je business impact met Smart Industry

Download nu

Flowchart: het wegnemen van 5 Smart Industry barricades

Download nu

Businesscase KPN IoT: verbetering zakelijke dienstverlening door IoT

Download nu