Skip to content

Blog

Een dag uit het leven van onze developer Henk

  • Home
  • Blog
  • Een dag uit het leven van onze developer Henk

Hallo, ik ben Henk, 50 jaar, in het verleden ben ik ook al werkzaam geweest bij Trivento en na een periode van 5 jaar ben ik sinds 1 januari weer terug bij Trivento in de rol van  Software Developer en Scrum Master. Mijn expertise en passie ligt voornamelijk bij frontend ontwikkeling, oa. Ionic Framework. Sinds een paar maanden ben ik, door mijn rol als Scrum Master, me ook gaan interesseren in de verschillende aspecten van Agile en Machine Learning. Daarnaast zijn programmeren en hardlopen ook mijn hobby's.

In deze blog neem ik je mee in hoe mijn werkdag in Coronatijd er uitziet. Veel leesplezier!

Het is dinsdagochtend, 5 uur. Ik stap uit bed en loop zachtjes naar beneden. Ik zet wat water op, pak een kommetje, havermout en honing. Zodra het water kookt , giet ik deze over de havermout en ik eet het op. Ik kijk wat Discovery of YouTube filmpjes en rond 6 uur maak ik me klaar om te gaan rennen... Ja, ik vind het heerlijk om rond deze tijd te gaan rennen. Het is lekker rustig en bijna iedereen slaapt nog.

Na ongeveer 5 kilometer te hebben hardgelopen door de stad of in het buitengebied van Deventer stap ik snel onder de douche en verstuur vervolgens een 'goedemorgen appje' naar mijn team. Daarna begin ik rustig met het doornemen van mijn e-mail, kijk ik of er nog pull requests openstaan. Daarvoor heb ik de tijd tot 9:15 uur. Want dan begint de dagelijkse daily.

Het is nu 6:45 uur en het is nog rustig. Dus ik ga verder met mijn subtaak van de story. We werken samen als team aan een story. Zo  werk ik aan een subtaak om een stukje functionaliteit in Java te programmeren, terwijl een andere collega werkt aan het schrijven van functionele testen of een alvast een integratietest schrijft.

Naast dat ik de rol van developer heb, ben ik ook de scrum master van het team. Rond 9 uur bereid ik de daily voor en om 9:15 uur stipt zit ik klaar. Via Zoom vertelt elk lid van het scrum team wat hij/zij heeft gedaan, wat hij/zij gaat doen en of er nog belemmeringen zijn. Om ongeveer 9:30 uur zijn we klaar. Precies op tijd, want een daily mag  maar 15 minuten duren.

Ik maak snel een cappuccino en ga dan weer verder met mijn taak. Om 11 uur word ik verwacht in een Zoom sessie met een potentiële nieuwe klant.  De afgelopen weken heb ik gewerkt aan de SiPoC app, een Proof of Concept voor Smart Industries en misschien krijg ik de kans om deze alvast te laten zien.

Het is 11 uur. Samen met een collega van marketing start ik de sessie om kennis te maken met de potentiële klant. We stellen elkaar voor en leggen uit wat onze plannen zijn.

Het gesprek loopt voorspoedig én ik krijg  de kans om onze concept applicatie te tonen. Heel erg leuk, want daar word ik enthousiast van.

Voor ik het weet  is het alweer 12 uur, tijd voor de lunch. Ik ga naar beneden om wat te eten met mijn vrouw. Rond 12:30 uur ga ik weer verder met het werk.

Nog even mailbox controleren en om 13:30 uur heb ik nog een technisch overleg via Zoom over een nieuwe functionaliteit. Na dit overleg ga ik verder met programmeren van een component voor de frontend in Angular. Om 15:30 uur is mijn officiële werkdag alweer voorbij. Nu even naar buiten voor een kleine wandeling. Tijdens het wandelen ga ik in de gedachten terug naar 2007, toen ik ben begonnen bij Trivento in Loenen. En dat ik blij ben nu weer terug te zijn!

Om 16 uur gaat het alarm van TickTick, een todo lijstje app. Ik ga nog een halfuurtje aan de slag met mijn Coursera cursus Machine Learning. Ik probeer elke dag wat tijd te besteden aan deze cursus. Hierover later meer in een volgende blog.

Als afsluiter stuur ik een appje in de groepsapp naar het team: ‘Tot morgen!’ en sluit ik mijn laptop voor vandaag af.