Skip to content

Blog

PERSBERICHT - ilionx neemt Trivento over

  • Home
  • Blog
  • PERSBERICHT - ilionx neemt Trivento over

Utrecht, 14 juli 2022 – IT-dienstverlener ilionx maakt de overname van IT-service specialist Trivento bekend.

Met meer dan twintig jaar ervaring in open source development realiseert Trivento fit-for-purpose oplossingen voor mid-market organisaties. De IT-service organisatie heeft zich sterk gespecialiseerd door zich te focussen op oplossingen voor kernprocessen waar geen standaard software voor is. Met de overname verstevigt ilionx haar positie op de Nederlandse markt en breidt het haar expertise op het gebied van complexe integratie- en architectuurvraagstukken uit. Trivento blijft voorlopig nog onder eigen naam opereren. Het kantoor in Amersfoort blijft behouden, waarbij de organisatie onderdeel gaat uitmaken van de ilionx vestiging in Zwolle.

Samen sterker in technologie

Beide IT-partijen hebben dankzij de overname profijt van een breder aanbod aan oplossingen en specialismen voor hun klanten. Zo past de technologiestack van Trivento, waar bijvoorbeeld in de back-end Java en Kotlin en in de front-end Angular en React vallen, uitstekend bij de activiteiten die ilionx onderneemt in haar vestigingen in Zwolle, Den Bosch en Maastricht. Daarnaast versterkt ilionx haar portfolio met het Kubernetes container platform op AWS. ilionx levert deze oplossing al op Microsoft Azure. Andersom profiteert Trivento van de landelijke slagkracht van ilionx, wat medewerkers kansen biedt voor persoonlijke ontwikkeling, uitdagende projecten en commerciële ervaring. Daarnaast is de overname een antwoord op het grote tekort aan open source-specialisten in Nederland. Door de overname beschikt ilionx nu over een open source development groep van ruim 200 developers. Op deze manier kan ilionx duurzaam verder bouwen aan haar ambitie om dé middelgrote IT-dienstverlener van Nederland te zijn.

Vincent Kodden, algemeen directeur bij Trivento: “De overname is een verhaal vol kansen. We kunnen ons sneller en efficiënter ontwikkelen, waardoor onze medewerkers en onze diensten nog meer van waarde kunnen zijn.  Met de verschillende expertises die ilionx in huis heeft, vergroten we de ontwikkelmogelijkheden van onze medewerkers en voorzien we onze klanten van een uitgebreidere dienstverlening. Uiteraard kunnen onze klanten blijven rekenen op de vertrouwde service die zo typerend is voor Trivento en die we ook terugzien bij ilionx. We kijken uit naar een mooie nieuwe stap, samen met onze collega’s van ilionx.”

Jan Veltman, CEO van ilionx: “Er is sprake van een grote cultural fit. Onze no-nonsense bedrijfsculturen passen goed bij elkaar. Beide bedrijven zijn proactief, ondernemend en mensgericht. We werken dan ook al actief samen in de markt. Hiernaast is Trivento met zijn achtergrond en expertise op het gebied van open source een mooie toevoeging aan het portfolio van ilionx. Samen brengen we eenvoud aan in complexe materie om het beste uit IT te halen, bedrijven en organisaties vooruit te brengen en mensen met plezier te laten werken.”

Trivento kent een omzet van acht miljoen euro en heeft 60 medewerkers in dienst. Verdere financiële details worden niet bekendgemaakt.

Trivento-ilionx-1

 


Over ilionx

ilionx is een IT-dienstverlener die organisaties helpt voorop te blijven lopen. Sinds haar oprichting in 2002 ondersteunt ilionx haar klanten als digitale partner op het gebied van business innovations, applications, data analytics, cloud & security en architecture & integration. ilionx biedt specialistische kennis, is wendbaar en flexibel én heeft de slagkracht en schaalgrootte voor het succesvol implementeren van grote projecten. Dit heeft al tot veel geslaagde projecten geleid voor zorginstellingen, lokale overheden en bedrijven, zoals onder andere NN, KLM, UMCG, ABN AMRO, ASML, Sligro Food Group, KPN, VodafoneZiggo, diverse gemeenten en een groot aantal ziekenhuizen. Sinds 2017 heeft Egeria een meerderheidsbelang in ilionx. In 2018 fuseerde ilionx met QNH Consulting, in 2019 nam het bedrijf ICTZ over. Later sloten ook integratiespecialist Rubix, adviesbureau Le Blanc Advies, Salesforce-partner Redbook ICT en Hyperautomation-specialist You-Get zich bij ilionx aan. Het bedrijf heeft ruim 1.100 medewerkers in dienst en werkt vanuit tien locaties waaronder; Groningen, Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Maastricht, Den Bosch, Eindhoven en Hoorn. Meer informatie is te vinden op www.ilionx.com of volg ilionx op Twitter, Facebook of LinkedIn.