Skip to content

Blog

Impact maken met IoT

Tijdens het Smart Industry Summit, gaf Paul Coppes, Productmanager KPN IoT, een inspirerende Ted-talk over hoe zij impact maken met IoT. Hieronder vind je een samenvatting van zijn verhaal. Maar kijk ook vooral de volledige presentatie terug (link vind je onderaan het artikel) en laat je inspireren!

Over KPN IoT
In een steeds digitaal wordende omgeving is KPN voortdurend bezig om mensen en apparaten online met elkaar te verbinden en met elkaar te laten communiceren. Dat gebeurt met behulp van sensoren en speciale hardware. Als het netwerk van mensen en producten online is, vormt het samen het Internet of Things (IoT). KPN IoT bedient de zakelijke markt met IoT-hardware-, IoT-connectiviteits-en IoT data integratie & eind applicaties. Steeds meer bedrijven maken gebruik van IoT voor cruciale onderdelen van hun bedrijfsvoering. Online applicaties leveren grote hoeveelheden data op, die voor gebruikers en organisaties van grote toegevoegde waarde zijn. KPN IoT operationele data realtime beschikbaar, legt patronen vast en zet dit in om voorspellingen te doen.

Impact maken met KPN Things

Het KPN Things Platform is een dienst, van hardware tot connectiviteit en data management, waarmee KPN eenvoudig een IoT-oplossingen ontwikkelt en beheert. Daarmee biedt het platform flexibele bouwblokken waarmee gemakkelijk complete IoT-oplossingen gebouwd kunnen worden. De uitdagingen die IoT biedt: 

  • Vereist expertise op verschillende domeinen.
  • Security.
  • Het kost tijd om te starten.
  • Opzetten en beheer.

Impact maken met KPN Things

Door de hele keten heen biedt KPN IoT de juiste tools en dashboards. Sterker nog KPN IoT heeft haar portfolio daar op aangepast en ingericht. Vanuit devices tot het overdragen van waarde van data, KPN IoT focust zich breder dan de connectiviteit. Iedere IoT oplossing vraagt weer om een andere invulling. 

Het KPN IoT platform verwerkt grote hoeveelheden data. Data van verschillende klanten. De gebruikers van die klanten moeten voor hun eigen IoT oplossing de juiste informatie kunnen inzien. Een gebruiker wil namelijk info over de huidige actieve devices, maar wil ook de data-koppelingen naar de eigen IT infrastructuur beheren. Het geoptimaliseerde self service platform is de basis van het ecosysteem. Het KPN Things platform is te gebruiken in verschillende branches. Voor elk onderdeel in de keten zijn er bouwblokken beschikbaar die eenvoudig met elkaar te gebruiken zijn.

Voorbeelden uit de praktijk 

Zoals eerder genoemd, IoT kan waarde bieden in verschillende branches. Zo is daar de case van ANWB en Unigarant, die zich richt op de toenemende schadeclaims voor gestolen fietsen. Met de komst van duurdere fietsen zoals de e-bike, viel het op dat er steeds hogere claims werden ingediend nadat een fiets gestolen werd. De propositie die daaruit volgde is: door gestolen fietsen te kunnen volgen, kunnen ze makkelijker teruggevonden worden en kan de premie omlaag. De oplossing is doeltreffend. Er wordt een IoT Track & Trace sensor geplaatst op de fiets, als de fiets gestolen wordt kan dit worden gemeld via app of telefoon. KPN IoT heeft de hele keten hiervoor opgezet. De oplossing vermindert schadelast en verhoogt klantloyaliteit.

Paul Coppes, Productmanager van KPN IoT, gaat in de webinar verder in op meer aansprekende praktijkvoorbeelden. De volledige case van onderstaande partijen komt aan bod:

  • ANWB en Unigarant
  • ExRobotics
  • Unica
  • Interpolis

Kortom, een interessante webinar waarin je meer ziet over de inspirerende praktijkvoorbeelden van KPN IoT.


Bekijk alle praktijkvoorbeelden van KPN IoT in de webinar van Paul >>