Skip to content

Blog

Ionic 6 komt er aan. Wat zijn de nieuwe features?

  • Home
  • Blog
  • Ionic 6 komt er aan. Wat zijn de nieuwe features?

Trivento heeft een lange geschiedenis met Ionic. Al in januari 2015 maakte Trivento kennis met Ionic. Destijds was Ionic een nieuwe startup op het gebied van web frameworks. Onze interesse was meteen gewekt en we werden direct enthousiast over de mogelijkheden van dit framework. 

Al snel gebruikten wij in projecten Ionic en gaven we er workshops en presentaties over. Het enthousiaste gevoel was wederzijds, het team van Ionic waardeerde onze inzet. In januari 2015 heb ik voor het eerst een presentatie gegeven over Ionic voor Trivento.  Een uur voor deze presentatie maakten we contact via Twitter met Max Lynch, de CEO. En ja hoor, Max gaf direct een introductie  over Ionic op deze avond.

In de daarop volgende jaren zijn we Ionic blijven gebruiken binnen verschillende projecten, zoals recent in onze  Smart Industries PoC . Voor deze PoC is Ionic ingezet om een responsive (zowel voor desktop als mobiel) web applicatie te ontwikkelen. Met als optie om in de toekomst hier een native app voor iOS en Android te maken.

Waarom Ionic?

‘s Ochtends voor je vertrekt bekijk je route op je laptop en onderweg bekijk je op je mobiel of er nog vertragingen zijn. Gebruikers willen steeds meer zulke naadloze ervaringen, die hen volgen waar ze ook zijn, zowel via mobiel, desktop of web.

Ionic helpt je consistente ervaringen te leveren voor alle kanalen, met een enkele codebase en aanpasbaar ontwerp systeem dat overal werkt.

Voor traditionele app-ontwikkeling heb je developers nodig met kennis over iOS en Android platform. Door gebruik te maken van de kracht van het web, vereenvoudigt de unieke aanpak van Ionic drastisch de manier waarop applicaties worden ontwikkeld. Door te bouwen met Ionic, kan je je bestaande webontwikkelaars - de meest verspreide ontwikkelaars vaardigheden ter wereld - in staat stellen om mooie native mobile- en web apps te ontwikkelen.

Nieuwe features van Ionic versie 6

Binnenkort wordt Ionic v6 gelanceerd. Daarom organiseert Trivento op 20 oktober samen met meetup Ionic Nederland een hybride event met als gastspreker Liam deBeasi, teamlead van Ionic Framework. Liam zal de nieuwe componenten, zoals een date picker voor desktop applicaties en een accordion component, tonen van versie 6. 

     

 

Daarnaast worden ook de laatste design wijzigingen en performance verbeteringen gepresenteerd. Na afloop van deze presentatie is er een Q&A met het Ionic Team. 

Ik kijk erg uit naar deze meetup, enerzijds om eindelijk weer fysiek in contact te komen met mede enthousiaste Ionic developers en te discussiëren met developers van het Ionic team. Ook vind ik erg leuk om een aantal twitter collega’s uit bijvoorbeeld Moscow en Nieuw Zeeland digitaal te ontmoeten. Want deze meetup is zowel zowel fysiek als digitaal te bezoeken!

Wil je ook deelnemen aan deze meetup of meer informatie hierover lezen? Kijk dan op:  https://www.meetup.com/Ionic-Nederland/