Skip to content

Blog

Smart Industry: houd rekening met deze 4 uitdagingen

  • Home
  • Blog
  • Smart Industry: houd rekening met deze 4 uitdagingen

Tijden veranderen. Momenteel bevinden we ons in de vierde industriële revolutie. Smart Industry biedt geweldige mogelijkheden. Net als bij iedere belangrijke verschuiving zijn er uitdagingen die inherent zijn aan het toepassen van een industrie 4.0. Maar waar moet je nou echt rekening mee houden? In dit blog benoemen wij vier punten die je niet uit het oog mag verliezen. 

Gelijk de diepte in? Download het ebook: 'zo maak je business impact met Smart Industry' >>

1. Houd je data veilig

Streaming data is de bron van Smart Industry. Zonder data ben je nergens. Maar wanneer verschillende machines ineens de beschikking hebben over data, betekent dat ook dat derden daar op in kunnen breken. Ga er niet van uit dat het wel goed komt, neem IT-beveiliging serieus en onderken het. Trivento ziet en erkent dit en mitigeert deze risico’s. Als je weet waar te kijken kan je er goed rekening mee houden. Zo zijn de risico’s voor jou zo klein mogelijk. Jij kan dus optimaal genieten van de mogelijkheden die Smart Industry biedt terwijl je weet dat het wel goed zit met de databeveiliging. 

2. Algoritme, zorg dat je zelf de controle houdt

Is het handig om volledig en blind te varen op het algoritme? Een algoritme is extreem waardevol en kan zorgen voor stabiliteit en cyber-fysieke communicatie. Het lijkt dus logisch om de hierboven  genoemde vraag te beantwoorden met een volmondig ja. Niets is echter minder waar. Het is raadzaam om altijd in de gaten te houden wat er met het algoritme gebeurt. Als je dit uit het oog verliest  wordt het algoritme volledig onnavolgbaar. Want op het moment dat jij niet meer doorhebt hoe de geautomatiseerde machines en processen tot hun conclusies komen, verlies je de controle. Dat is zonde. Zorg daarom dat je blijft begrijpen wat er gebeurt in het proces en bewaak de grenzen. Zo heb je de controle in eigen hand en geniet je optimaal van de resultaten. 

3. Automatiseren, wees transparant en voorspelbaar 

Werknemers zullen altijd vrezen voor hun baan als er nieuwe ontwikkelingen of automatiseringen worden geïntroduceerd. Er ontstaat een tweedeling omdat banen misschien in de toekomst niet meer zullen bestaan. Hoe zorg je ervoor dat je daar een goede balans in vindt? De werknemers kunnen door blijven gaan met hun werk. Zo blijven alle processen goed gemonitord. Tegelijkertijd kun je bepaald  werk over laten nemen door machines. Proactief beleid kan hierbij helpen om de balans te bepalen en te vinden. Zo loop je niet achter de feiten aan en blijft het leuk voor iedereen. 

 

Download het ebook: zo maak je business impact met Smart Industry >> <>

4. Blijf techniek de baas

Afhankelijkheid van technologie ligt op de loer. Machines zullen nooit ziek zijn of hun werk vervelend vinden. Ze kunnen daarentegen wel last krijgen van technische mankementen. Het is belangrijk om goed in kaart te brengen wat dit zou kunnen betekenen voor jouw proces. Het voorkomen van technische problemen die dure productie-uitval kunnen veroorzaken is altijd een zorg. Preventief of voorspellend onderhoud biedt hier de uitkomst. Mocht er een technisch probleem aankomen, kun je snel ingrijpen en de apparaten repareren of herstellen. Zorg dus dat je altijd weet wat je doet, en voorkom dat je achter de feiten aanloopt. Zo blijf je door het interpreteren van jouw data de techniek de baas! 

Jouw toekomst is Smart

Als je rekening houdt met deze vier benoemde punten, komt het goed. Je zet de volgende stap in de vierde industriële revolutie. Wil jij deze stap maken, of doorpraten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Technologie is onze passie, we kijken graag samen naar de mogelijkheden voor jouw organisatie. We inventariseren samen de kansen en mogelijkheden om IT slim te implementeren in je kernprocessen. Altijd met de focus op het halen van jouw businessdoelen. Zet de volgende stap. Ga voor Smart Industry!