Skip to content

Blog

Waarom wij fan zijn van React

  • Home
  • Blog
  • Waarom wij fan zijn van React

React is een open source framework, ontwikkeld door Facebook, om snelle single page apps te maken op basis van componenten. In heel de wereld zijn bedrijven bezig met het digitaliseren van hun omgevingen. Of het nu gaat om inzicht in je informatie, een portaal voor je medewerkers of een nieuwe mobile app, bedrijven zijn bezig om weg te stappen van desktop applicaties en richten zich naar iets toegankelijk(ers).

Met React is het mogelijk om te digitaliseren. Het biedt de mogelijkheid om een interface te bouwen die zowel snel als toegankelijk is voor zijn gebruikers. Zo kan je er bijvoorbeeld apps, dashboards of websites mee bouwen. 

Waarom wij met React werken

React biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om een website of app te bouwen op basis van componenten. Door deze componenten op basis van een design system te bouwen, is het mogelijk om redelijk generiek inzetbare componenten te maken die in bijna alle gevallen zonder aanpassingen passen binnen het visuele ontwerp van de site of app. 

Ervaring

Naast Angular developers heeft Trivento ook een aantal developers die meer ervaring met React hebben. Wij weten hoe we efficiënt en snel een applicatie kunnen bouwen en kennen de ins-en-outs van React. 

Flexibiliteit

React is in eerste instantie alleen een framework om componenten mee te maken. Alle andere aspecten van een app (data, routing, etc.) kunnen flexibel worden ingevuld door andere libraries die goed samenwerken met React, zoals Apollo GraphQL, Redux, React Router of React-Query. Dit geeft ons de mogelijkheid om, op basis van de wensen van de klant, de applicatie zo in te richten dat de performance optimaal is.

React en TypeScript

De laatste jaren is TypeScript enorm opgekomen als een type-based alternatief voor JavaScript. Ook in de React wereld is TypeScript inmiddels niet meer weg te denken en de meeste tooling biedt dan ook alle mogelijkheden om een React applicatie typesafe te bouwen. 

Serverside rendering & static site generators

Al jaren is het mogelijk om een React site op de server al de HTML te laten renderen, zodat de gebruiker snel de pagina op zijn scherm ziet en ook SEO-technisch alle informatie beschikbaar is. Daarna zal in de client React weer activeren om de pagina dynamisch te maken. 

Naast dit on-the-fly renderen van een pagina is het ook mogelijk om de pagina's tijdens een build te renderen en dit op te slaan in een cache. Dit is de zogenaamde static site generation. Daardoor kan de gebruiker de pagina nog sneller te zien krijgen en heeft men nog steeds het voordeel dat React daarna de pagina dynamisch kan maken. 

Een veel gebruikt framework hiervoor is NextJS. Dit framework biedt een React developer alle mogelijkheden om per paginatype te kiezen voor SSR of SSG, waarmee je het beste van beide werelden krijgt.

Conclusie

Het is met alle hedendaagse frameworks, of dat nu Angular, React, Vue of Svelte is, mogelijk om mooie, snelle, toegankelijke sites te maken. Wij zien echter dat React enerzijds een goede ondersteuning krijgt vanuit Facebook en anderzijds een grote community heeft die allerlei mooie tooling om React heen bouwt. De flexibiliteit van React geeft onze developers de mogelijkheid om te kiezen voor een meer of minder complexe opzet van de applicatie of website, afhankelijk van de eisen van de klant.

Daarnaast biedt een framework als NextJS onze developers de mogelijkheid om snel een solide basis neer te zetten voor een React applicatie, die ook inzetbaar blijft als de wensen van de klant veranderen. 

Dus naast Angular kan Trivento ook met React een degelijke, goed presterende applicatie opleveren.Onze React experts helpen jou graag verder helpen! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.