Skip to content

Business Case Royal Flora Holland

Op weg naar 100% digitaal samenwerken in de sierteeltsector

Zo helpen wij Royal Flora Holland met het realiseren van een online schaalbaar en datagedreven handelsplatform.

RFH case cover

Over Royal Flora Holland

RFH

Royal Flora Holland (RFH) is een coöperatie van kwekers in de sierteelt. Al meer dan 100 jaar verbindt RFH kwekers en kopers. Daarbij wordt vraag en aanbod bij elkaar gebracht. RFH is de grootste marktplaats ter wereld op het gebied van sierteelt. Daarmee is RFH actief in één van Nederlands grootste exportsectoren. RFH zoekt de samenwerking met ketenpartners en werkt samen aan een efficiëntere en duurzamere sector.

Om ook in de toekomst relevant te blijven, onderzoekt RFH momenteel de mogelijkheden. Toenemende digitalisering en globalisering veranderen de vraag en brengen verschillen tussen kwekers en kopers naar boven. De wereldwijde tendens is sneller, verser en duurzamer. Kwekers en kopers handelen steeds meer direct en minder via de veilingklok. Sinds 2009 is de digitale transformatie een belangrijk punt voor RFH.

Met de digitale marktplaats Floriday wil RFH ook in de toekomst een gezonde marktpositie behouden. Het platform moet wereldwijd hét B2B-platform in de handel in sierteeltproducten worden.

 

Wat relaties over ons zeggen

Remco Wilting - Manager BI
Royal Flora Holland

"Met nieuwe diensten bieden we slimme oplossingen voor kwekers en spelen we in op de wensen van kopers. Zo kunnen onze klanten zich richten op datgene waar zij goed in zijn en optimaliseren we de sierteeltketen."

Remco - trivento

Uitdaging

Sinds 2017 heeft RFH vol ingezet op het realiseren en in productie brengen van het grootste en meest geavanceerde digitale B2B handelsplatform in de sierteeltsector, Floriday. Met als doel de handel in bloemen en planten toegankelijker en eenvoudiger maken.

Processen moeten voortaan slimmer, efficiënter en duurzamer verlopen. Vanuit de overtuiging ‘samen zijn we slimmer en beter’, wordt het platform continu verbeterd om ketensamenwerking optimaal te faciliteren. Kwekers, kopers en partners zijn nauw betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe diensten en slimme oplossingen. Op het digitale platform Floriday komen de activiteiten van alle samenwerkingspartners uit het ecosysteem bij elkaar. Met gebruik van nieuwe technologieën wordt gewerkt aan een 100% digitaal handelsproces.

Mockup Smart Industry ebook Trivento

Ga de diepte in en lees de gehele businesscase

Resultaat

Floriday biedt:

  • Realtime voorraad-, aanbod- en orderbeheer voor kwekers en kopers.

  • Verkoop en inkoop via verschillende kanalen voor kwekers en kopers.

  • Voor kopers een breed en actueel assortiment.

  • Slimme functionaliteiten om diensten aan te bieden.

  • Slimme functionaliteiten voor handelsagenten.

  • API-koppelingen voor softwareleveranciers

  • Tools voor datagedreven werken.

  • 100% uptime.

  • Een dynamisch schaalbaar platform.

  • Optimale security-garantie.

Het gebruik van een op microservices gebaseerde architectuur zorgt voor betere schaalbaarheid en betere prestaties van de applicatie. DevOps teams kunnen de applicaties makkelijk doorontwikkelen en onderhouden. Voor ERP-leveranciers zijn op API-technologie gebaseerde koppelingen beschikbaar.

Daarmee worden slimme functionaliteiten geleverd die kwekers ondersteunen bij de business. Het platform faciliteert samenwerking tussen verschillende applicaties. Door het beschikbaar stellen van functionaliteiten faciliteert het platform ook een geleidelijke digitale transformatie van de samenwerkingspartners. De status van ontwikkelingen is te volgen op floriday.io.

Meer lezen over onze aanpak en oplossingen voor RFH?

Bij de realisatie van het platform is onder andere gebruik gemaakt van de volgende technieken en technologieën:

Gitlab CI/CD pipelines, machine- en deep learning
technologie, Elastic SearchReactDockerJava en Spring framework. Voor het testen Cypress.IOGatling en Cucumber.


Download de gehele business case waar we de diepte in gaan over onze aanpak, oplossingen en ingezette technologieën.

"Het nieuwe dynamische en schaalbare platform is altijd up en zorgt voor optimale samenwerking in de gehele handelsketen"

Floriday veiling stock pixabay 500x375
Juul

Juul Beekers

Consultant digital change

Zet de volgende stap

In 15 minuten help ik je inschatten of wij relevante waarde kunnen toevoegen op jouw uitdaging.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.