Business Case DICTU

In de wolken

Hoe DICTU vijfmaal sneller releast door gebruik te maken van cloud technologie

Over DICTU

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken is één van de grotere ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. DICTU ontwikkelt en beheert systemen en applicaties, waaronder het beheer van datacenters voor ruim 14.000 ambtenaren.


Uitdaging

Hoe realiseert DICTU de cloudoplossing voor zaakgericht werken?

DICTU ondersteunt de primaire processen van bijvoorbeeld het Agentschap Telecom en de Raad voor Strafrechtstoepassing en de Jeugdbescherming. Ook onderdelen van andere ministeries behoren tot de opdrachtgevers van DICTU. Denk aan de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Inspectie SZW.

De cloud strategie voorziet in zaakgericht werken, waarbij de ondersteunende software als dienst kan worden afgenomen in een SaaS-model.

Kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en veiligheid zijn van groot belang. Daarbij is informatiebeveiliging een topprioriteit. Processen en systemen moeten voldoen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001 en de BIR-richtlijnen van de overheid.


Oplossing

Wat is ons antwoord op de uitdaging?

Trivento heeft zich gespecialiseerd in het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van digitale platformen en daarbij behorende vaardigheden. Denk daarbij aan het aansluiten van afnemers en aanbieders, maar ook het matchen van vraag en aanbod, het mogelijk maken van de interactie op een platform en de doorlopende optimalisatie met behulp van data.

Voor DICTU is dit gekoppeld aan de digitale ambities van de organisatie. Deze worden meetbaar ondersteund met het ontwerp en de technische implementatie van het Open Shift-platform. Het uitrollen van de PEGA casemanagement software gebeurt met behulp van dit PaaS-platform volledig geautomatiseerd. Zo worden nieuwe en bestaande gebruikers binnen een dag voorzien van een nieuwe of geüpdate versie van de PEGA software.

De time to market is hiermee niet alleen vijfhonderd procent verbeterd, maar ook de tevredenheid van de gebruikers is vele malen hoger.


Resultaat

Hoe is DICTU blij geworden

Waar het aanmaken van de casemanagementomgeving in de oude situatie weken kon duren; is dat met de DICTU Cloud-oplossing een kwestie van uren. Door de cloudoplossing kunnen DICTU’s bestaande en nieuwe opdrachtgevers namelijk binnen twee uur starten met een project, Proof-of-Concept of de ontwikkeling van een casemanagement oplossing. Het gehele proces - van ontwikkeling tot productie - staat daarbij al klaar om ingezet te worden.

Het uitrollen van de PEGA Casemanagementoplossing gebeurt op Red Hat OpenShift automatisch. Dit betekent niet alleen een kortere time-to-market en een vijfmaal hogere efficiëntie: de automatisering bewerkstelligt tevens een hogere kwaliteit én klanttevredenheid.

"Onze SaaS-oplossing zorgt voor een hogere productiviteit en schaalbaarheid in ons operationele proces. We kunnen een hoger niveau van dienstverlening bieden en dragen zichtbaar bij aan onze digitale ambities." - Arnold Landzaat, Projectmanager Cloud Services bij DICTU

Gesprek aanvragen?

Juul Beekers, onze Adviseur Digitale Platformen, gaat graag met je in gesprek!