Business Case FWG Progressional People 3.0

Migratie naar een Amazon Cloud Platform

Hoe FWG de kwaliteit van haar dienstverlening kan verbeteren tegen lagere kosten.

Over FWG Progressional People

logo fwg kl

 

FWG Progressional People (FWG) wil dat mensen met veel plezier werken in de zorg. Nu en in de toekomst. FWG ontwikkelt, onderhoudt en optimaliseert de applicaties voor functiewaardering voor de zorgsector. Met als doel de grootst mogelijke uniformiteit in beloning te creëren.

Daarnaast vindt doorlopend onderzoek plaats naar trends en ontwikkelingen in de sector en de effecten daarvan op branches, organisatie en functies. FWG adviseert zorginstellingen en deelt kennis via publicaties en events. Voortdurend wordt in kleinschalige ecosystemen gewerkt aan strategische innovatieprojecten.


Een markt die
in beweging
blijft

De zorgsector is een vitale sector die iedere Nederlander raakt. Het is ook een sector in beweging. Het voortdurende tekort aan personeel en het hoge verloop, daagt verschillende instanties en de overheid uit om de sector aantrekkelijker te maken. FWG helpt met functiewaardering en adviseert en participeert in strategische projecten, die voor meer positieve beleving in de sector moeten zorgen.

Verbeteren kwaliteit van de dienstverlening tegen lagere kosten

Uitdaging

FWG heeft zichzelf tot doel gesteld om de kwaliteit van de dienstverlening verder te verbeteren tegen lagere kosten. 

Trivento werkt al ruim 15 jaar samen met FWG aan de doorontwikkeling van het functiewaarderingssysteem in de zorg. Samen hebben we de drive om de tools het alsmaar beter, flexibeler, schaalbaarder en gebruikersvriendelijker te maken


Tactiek

Om de kwaliteit van de dienstverlening voor zorginstellingen te verbeteren is er voor gekozen om een branchespecifieke ‘light weight’ responsive frontend te ontwikkelen. De nieuwe oplossing is een Angular (webapplicatie) die op basis van REST API’s samen werkt met het bestaande FWG3.0 platform.

Deze  ‘light weight’ responsive frontend  maakt het mogelijk om sneller tot een functiewaardering indicatie te komen (grofmazig indelen). Dit bespaart veel tijd ten opzichte van het bestaande proces. Een belangrijke nieuwe feature is het snel doorzoekbaar maken van meer dan 125.000 functies met behulp van Elastic Search.

Daarnaast is er voor gekozen om het gehele FWG3.0 platform, inclusief deze nieuwe frontend live te brengen in de cloud. De keuze voor een Amazon cloud infrastructuur (AWS EC2) in combinatie met Docker Container technologie zorgt voor vereiste schaalbaarheid, snelheid en flexibiliteit tegen lagere kosten. Nieuwe features kunnen vaker, sneller en eenvoudiger in gebruik genomen worden met behulp van een Continuous Deployment pipeline.

Ingezette technologie waar wij blij van worden

AWS Angular Elastic search Java Cypress,IO Docker Wercker

Resultaat

Een belangrijke succesfactor, mede gezien de beperkte doorlooptijd is het werken vanuit een Minimal Viable Product gedachte (Lean), ingegeven vanuit wettelijke contractafspraken. De minimaal noodzakelijke functies worden in de eerste versie ondersteunt om op gegarandeerd live te kunnen gaan.

De continuous deployment omgeving maakt het vervolgens mogelijk om snel en doorlopend nieuwe features toe te voegen.

Een light weight oplossing zorgt voor tevreden eindgebruikers en hogere efficiency. Eenvoud van de software leidt daarnaast tot minder vragen in het callcenter en hogere klanttevredenheid.

Sander Kleiweg FWG

Sander Kleiweg Manager Shared Service Center FWG

Wij zien Trivento als strategisch partner. Écht pro-actief en met aandacht voor nieuwe mogelijkheden en kansen.

Lees verder

Sander Kleiweg FWG

Gesprek aanvragen?

Wij komen graag bij je langs en vertellen je meer over de mogelijkheden.