Twinfield - Agile Scrum voor innovatie in boekhouden

Markt:           Online boekhoudsoftware
Uitdaging:   Verkorten Time To Market en verhogen flexibiliteit
Oplossing:   Agile Scrum
Voordelen:  Imago van Twinfield als leader in online software
Website:     www.twinfield.nl

  “Trivento heeft Twinfield geholpen met de implementatie van Agile Scrum in onze organisatie. Het werken met nearshore software-ontwikkelteams zorgde voor een extra uitdaging om dit goed voor elkaar te krijgen. Het resultaat van onze samenwerking zien we terug in het succes van ons product.”

   Achtergrond

   Twinfield helpt accountants en administratiekantoren met online boekhouden. Twinfield levert niet alleen de boekhoudoplossing, maar ook kennis, ervaring en verbindingen. Samen met accountants biedt Twinfield een succesvolle propositie voor het MKB: de beste en veiligste online boekhoudoplossing en een naadloze samenwerking tussen accountant en ondernemer!

   Uitdaging

   Om sneller in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de markt en de Time To Market van nieuwe functionaliteit te verkorten, wil Twinfield als organisatie de wendbaarheid vergroten, dit heeft voor een belangrijk deel betrekking op het productontwikkelproces en als tastbaar resultaat de Twinfield software die ontwikkeld wordt.

   De ontwikkeling van nieuwe functionaliteit vindt plaats in een internationale setting met behulp van ‘nearshore’ software ontwikkelteams in Oost Europa. Daarbij wordt door verschillende klanten op verschillende versies van de software gewerkt en moet de werking te allen tijden gegarandeerd worden.

   Oplossing

   Trivento heeft Agile (Scrum) werken geïntroduceerd voor de processen productdevelopment en software-development. Betrokkenen van Twinfield zijn bewust gemaakt van de gevolgen en voorwaarden die deze werkwijze organisatiebreed heeft. Hierbij is een coachende werkwijze toegepast, waarbij de Scrum teams voor een beperkte periode in de dagelijkse praktijk zijn begeleid.

   Om te zorgen dat de software ook vaker (aan het einde van iedere iteratie of sprint) in productie genomen kan worden zijn een aantal randvoorwaarden met Twinfield ingevuld. Zo wordt de software die ontwikkeld wordt, automatisch getest. Hiervoor zijn zogenaamde regressie testsets ontwikkeld en wordt gebruik gemaakt van testtools als Fitnesse.

   Daarnaast wordt de software met behulp van tooling, volledig automatisch gedeployed zodat er meerdere malen per dag of zelfs per uur, software in productie genomen kan worden.

   Voordelen

   Door het hanteren van de Agile (Scrum) werkwijze en de hiervoor beschreven tooling, is de kwaliteit van de software gestegen en wordt nieuwe functionaliteit, sneller en vaker in gebruik genomen. Hierdoor zijn gebruikers nog enthousiaster over het product en wordt Twinfield meer en meer gezien als de standaard op het gebied van online boekhouden.

   De Agile werkwijze stelt Twinfield daarnaast in staat om nieuwe inzichten direct te vertalen naar aanpassingen in de roadmap en bijbehorende ontwikkeling van nieuwe functionaliteit of features.

   Waar word jij blij van? Laat het ons weten!