Skip to content

Samen kunnen we de uitdaging aan.

De toekomst is cloud native. Beweeg mee, word flexibel, schaalbaar. Van CAPEX naar OPEX.

Transitie richting cloud native & serverless computing

 

Kun jij dezelfde operational excellence halen met jouw organisatie als b.v. AWS?

De toekomst is cloud based. Dat staat vast. Maar is je organisatie al zo ver? Of zet je pas net de eerste stappen in de cloud? Of je nu nog volledig on-premise werkt of al een hybride cloud strategie hebt, Trivento is jouw strategisch partner om je te ondersteunen naar de volgende stap in cloud volwassenheid.

De trend naar serverless/managed computing en dus volledig cloud native werken leidt tot belangrijke dilemma's.

 • Hoeveel van je IT budget spendeer je aan het managen van je eigen infrastructuur? Is dat je core business?
 • Heb jij jouw risico’s in beeld en onder controle als het gaat om continuïteit?
 • Heb jij zicht op de opstarttijd van een project waar het gaat om de technische realisatie? En hoe content is de business hiermee?
 • Gebruikt jouw organisatie al SaaS producten
 • Welke risico’s zie jij bij het ‘buiten de deur’ brengen van jullie IT-systemen?
 • En welke ‘ramp-scenario's’ heb jij van dichtbij gezien of van gehoord?

Hoe comfortabel voel jij je bij bovenstaande vragen nu en in de nabije toekomst? En wat zegt het antwoord hierop over jouw visie?

Ook wij stellen onszelf deze vragen regelmatig. In het verleden, toen we zelf ruim 7 jaar geleden al onze eigen IT systemen migreerden naar SaaS oplossingen, maar ook nu vandaag de dag nog regelmatig.

Vragen over reputatie, verstoringen, security en overall performance stellen we onszelf jaarlijks. Al is het maar omdat het routine is binnen onze ISO 27001 cyclus.

 Wat als we onze visies eens op elkaar leggen? Wat als we de verschillen benutten voor een gezonde discussie waar we beiden lering uit trekken. Want ook al hebben we een mening, een visie en de daadkracht die ons heeft doen besluiten vol voor de Cloud te gaan, voor onszelf en voor onze klanten, dan wil dat nog niet zeggen dat niet willen blijven leren van nieuwe ideeën en inzichten. Ook leergierig? Een goed gesprek is meer dan welkom.

 

En ondertussen helpen we bestaande en nieuwe klanten met:

 • Ontwikkelen van een (agnostische) cloud strategie
 • Migratie naar de cloud (refactoring)
 • (Kosten) Optimalisatie in de cloud
 • Bouwen van volledig serverless oplossingen
 • Managed cloud / Cloud management

Zet de volgende stap naar cloud, laat je ontzorgen zodat jij je kan onderscheiden of  focussen op andere zaken.

Door volledig cloud based te werken betaal je alleen wat je gebruikt en nodig hebt. Ook kun je talentvolle medewerkers inzetten op werk wat echte meerwaarde heeft voor klanten in plaats van repetitief werk. In combinatie met het gemakkelijk en snel lanceren van nieuwe ideeën en pilots komen nieuwe business model innovaties en betere klantbelevingen binnen handbereik.

Uiteindelijk geloven we dat elke context binnen een organisatie anders is en er altijd unieke processen zijn. Deze wil je niet per se aanpassen aan de beperkingen van een platform. Dit is namelijk wat de organisatie uniek maakt.

Door de voordelen te gebruiken van cloud gecombineerd met out of the box oplossingen en high end maatwerk kun je je als organisatie blijvend onderscheiden. Je blijft namelijk wendbaar waardoor je makkelijk op veranderingen kunt inspelen. Trivento helpt je in het maken van de juiste afwegingen die helpen je business doelen te bereiken. Nu en in de toekomst.

 Transitie richting cloud based

Om dit samen te realiseren werken we met de meest innovatieve en leidende cloudplatformen. Hierbij is AWS onze preferred keuze (maar we omarmen ook Azure). We kunnen je volledig ontzorgen en snelheid bieden met behulp van ons rijke Trivento PaaS Platform (Openshift + AWS). Daarnaast kunnen we ook een cloud agnostische route volgen, door het Openshift containerplatform van Redhat in te zetten; deze kan zowel op Azure als AWS gedeployed worden. Uiteraard kunnen we je ook adviseren op het vlak van multicloud- of hybride cloud strategieën.

Wat relaties over ons zeggen:

Projectleider Dictu: 

“Trage releases behoren tot de verleden tijd en dankzij de automatisering in de infrastructuur is alles altijd up-to-date. Maar minstens zo belangrijk, de tevredenheid van de gebruikers is vele malen hoger.”

dictu-case_trivento-1560x1041

We leren je graag kennen

Samen kunnen we immense uitdagingen aan.
We denken graag met je mee!

Wordt future-proof en transformeer mee

Op strategisch niveau staan steeds meer organisaties voor de keuze om te migreren naar de cloud en/óf te moderniseren om innovatie doelen te realiseren. Segmentatie is daarbij een middel om zicht te houden op business doelen en verantwoorde keuzes te maken. Niet alle systemen die een organisatie benut dragen bij aan innovatie om business doelen te halen. Aangezien niet alle systemen zich bevinden in de kern van de operatie.

Een logische eerste stap is om de systemen die niet tot de kern behoren en die (in potentie) geen innovatie bijdrage leveren te schiften. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een HR systeem. Eigenlijk is er nog maar één logische keuze voor dergelijke ondersteunende systemen; vervangen voor een SaaS oplossing. 

Voor je kernsystemen en/of innovaties is de keuze iets minder voor de hand liggend. Wat vraagt een goede determinatie. Een beslisboom kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Grofweg heb je drie hoofdkeuzes en uiteraard een hybride middenweg:

 1. Met ‘lift & shift’ migreer je workloads (applicaties en/of een samenstel daarvan) naar de cloud.
 2. Migreren en direct moderniseren om meer voordelen uit de Cloud te halen.
 3. Design en Re-design naar een Cloud Native oplossing die het volle potentieel van de Cloud benut.
Trivento173 tot 5Mb

1: Lift & shift

1. Lift & shift

Deze stap geeft je potentieel een kosten en efficiency voordeel. Tevens wordt de continuïteit gewaarborgd wat zeker bij kleinere organisaties een risico kan zijn. De echte voordelen die de Cloud kan bieden in termen van schaalbaarheid, aanpasbaarheid (in combinatie met moderne architecturen), time to market en kostenefficiëntie worden echter nauwelijks benut.

Overigens ook hier is het verstandig te onderzoeken of er niet inmiddels een SaaS oplossing voorhanden is van het (legacy) systeem dat je wil migreren.

 

Trivento70 tot 5Mb

2: Migreren en direct moderniseren

2. Migreren en direct moderniseren

Met name voor je kernsystemen en/of de systemen waar je als organisatie wilt innoveren is het raadzaam om na een Lift & Shift te kijken naar modernisering. Want juist deze systemen vormen de ruggengraat van je business en slagkracht in de markt. Een aantal overwegingen komen hierbij aan de orde.

 • Welke capabilities heeft een organisatie zelf in huis om na een Lift & Shift de modernisatie te initiëren en realiseren.
 • Welke (deel)systemen kunnen worden hergebruikt, zonder aanpassingen, om de voordelen van de cloud te benutten.
 • Welke (deel)systemen moeten worden opgedeeld om juist wendbaarder, schaalbaarder en efficiënter te worden.
 • Welke (deel)systemen moeten worden vervangen voor ‘out-of-the-box’ oplossingen, bij voorkeur via een SaaS model.
 • Welke (deel)systemen moeten na opdeling voorzien worden van een moderne architectuur zodat ze Cloud Native worden.
Trivento94 tot 5Mb (Groot)

3: Design en Re-design

3. Design en re-design

Naarmate je als organisatie meer volwassen wordt in het gebruiken van de cloud en vertrouwd raakt met de concepten en mogelijkheden is het heel goed denkbaar dat je nog eens heel kritisch kijkt naar je systemen.

Wij zien een sterke ontwikkeling richting Serverless en managed services. Daarbij worden bestaande componenten van een public cloud provider met high-end maatwerk geassembleerd tot een werkend systeem. Het gebruiken van bestaande componenten (in combinatie met ‘out-of-the-box’ oplossingen), slim aan elkaar verbonden met high-end maatwerk bieden een aantal voordelen (zie rechts). Deze voordelen komen wel met de keuze voor een lock in. Dus is het zaak goed te overwegen welke risico’s daarbij kunnen optreden; onredelijke kostenstijging in de toekomst, imago van de Public Cloud Provider en mogelijk andere risico’s.

 • Snellere time to market, want substantieel minder handwerk.
 • Minder handmatig programmeerwerk door de inzet van standaard componenten, slimme frameworks en standaardoplossingen. Hierdoor heb je enkel nog handmatig programmeerwerk op de plaatsen die echt onderscheidend zijn.
 • Substantieel lagere (organisatorische) beheerlast en risico’s. Immers de Serverless en managed componenten worden door de Public Cloud Provider gemanaged.
Mockup Smart Industry ebook Trivento

De diepte in? Download ons ebook over schaalbaarheid

Meer lezen? Bekijk onze blogs over Cloud

Blog
Hoe bepaal je de teststrategie voor cloud applicaties?
Hoe bepaal je de teststrategie voor cloud applicaties?

 

Lees blog >>
Blog
Hoe wij ontzorgen en kosten besparen in AWS
Hoe wij ontzorgen en kosten besparen in AWS

 

Wanneer  je steeds meer workload op een public cloud zoals AWS gaat draaien, zal je zien dat de maandelijkse kosten flink...

Lees blog >>
Blog
5 redenen om ook te kiezen voor Serverless cloud
5 redenen om ook te kiezen voor Serverless cloud

Het in gebruik nemen van software wordt een stuk makkelijker met Serverless. Zorgen over infrastructuur en servers behoren...

Lees blog >>

Ingezette technologie waar wij blij van worden

Docker AWS Azure Containerization Kubernetes

Over Trivento

Zoek je een partij die groot genoeg is om jouw uitdaging op te lossen en klein genoeg om een échte partner te zijn? Wij staan voor:

 • Oog voor de lange termijn, impact op korte termijn
 • Heldere communicatie, één team is verantwoordelijk
 • Continuïteit door korte lijnen
 • Ondernemende businesspartner die met je meedenkt
 • Kostenbesparend door efficiënt werken
 • Samen gaan we voor de beste oplossing
Juul

Juul Beekers

Consultant digital change

Zet de volgende stap

In 15 minuten help ik je inschatten of wij relevante waarde kunnen toevoegen op jouw uitdaging.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.