Skip to content

Samenwerken aan de integratie van IT binnen je business

Consultancy op het snijvlak van business, organisatie en IT

 

Transformatie naar altijd vitale IT

Om je business optimaal te ondersteunen is het van belang dat je IT altijd vitaal is, of je nu een start up, scale-up of een organisatie bent die meer future-proof wil zijn. Het maken van strategische keuzes over de rol van IT binnen jouw business is essentieel. Staat je bestaande IT groei in de weg of bedreigen verouderde applicaties je bedrijfscontinuïteit? Wij helpen je met het grondig onder de loep nemen van jouw bedrijfsprocessen, met daarbij als uitgangspunt je businessdoelen. Daarvoor gebruiken we verschillende analysetools, zoals een lifecycle-, architectuur- of usability scan.

Wij signaleren mogelijke risico’s en adviseren strategische oplossingen om IT uit te faseren, migreren of te vervangen zonder dat je business stil komt  te liggen. Zo hielpen we Wehkamp met een architectuur scan. Op basis van de uitkomsten hebben we een op microservices gebaseerde architectuur ontwikkeld en geïmplementeerd, die groei niet langer in de weg zou staan. CTGB gebruikt een moeilijk te onderhouden applicatie. We adviseren en realiseren met gebruik van nieuwe technologieën een schaalbare omgeving inclusief verschillende API-integraties.

ctgb

Wat relaties over ons zeggen

CTGB

“Trivento kent onze organisatie en processen en helpt ons om voortdurend te verbeteren. In de tijd dat we nu samenwerken, heeft Trivento diverse nieuwe technologieën geïntroduceerd en geïmplementeerd. Het resultaat is dat de MST applicatie en API, de processen en medewerkers veel beter ondersteunen én makkelijker te onderhouden zijn. Dat is een meerwaarde voor ons en onze stakeholders.”

Consultancy in 5 fases

We helpen je met strategische vraagstukken en het bedenken van slimme oplossingen in het hele traject van idee tot ontwikkeling, van implementatie tot beheer en duurzaam onderhoud van applicaties. Onze consultants hebben de expertise en domeinkennis in huis om een passend advies te geven. Ook beschikken we over een toolbox, die we inzetten om snel tot doeltreffende adviezen en oplossingen te komen. We zoeken altijd naar de optimale balans tussen kosten en opbrengsten. Hierbij staat samenwerking met je organisatie en jouw eindklanten centraal.

Onze expertisegebieden zijn:

Consultancydiensten paars-1

In welke fase zit jouw organisatie?
Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek.  

Wat is je daadwerkelijke vraag?

Je wilt (nieuwe) technologie op een duurzame manier inzetten om je businessdoelen optimaal te ondersteunen. Maar wat is je echte vraag? Belangrijk is dat de vraag achter de vraag 100% duidelijk is en dat er een wederzijdse klik is. Dat is het fundament voor een succesvolle samenwerking. Maar wat is je vertrekpunt? Dat bepaalt welke tools we inzetten voor jouw specifieke context.

Als startup of scale up is het van belang om allereerst je echte uitdaging te duiden en de vraag achter de vraag te definiëren. Daarom adviseren wij vaak een Discovery Workshop en/of een Google Design Sprint als startpunt. 

In de discovery workshop is een halve dag het begrijpen en duiden van het probleem of business idee, naar welk ultieme resultaat werken we samen toe en voelen we elkaar aan als partners? Founder Raoul Diederen van startup Spearteq heeft de workshop als zeer positief ervaren: 

"Trivento is een sparring partner met focus op hetgeen dat echt nodig is, die vanaf het begin het juiste team beschikbaar stelt dat gefocust is op jouw business en de juiste vragen stelt om zo snel mogelijk het juiste minimum viable product te genereren waarmee ook direct rendement gegenereerd kan worden. Die daarnaast ook zelf bereid is om risico te nemen waardoor belangen tussen partner en maakbedrijf worden opgelijnd. Trivento is voor mij zo’n partner gebleken die ik daarom van harte aanbeveel."

Een andere optie is de Google Design Spring. In deze workshop werken we binnen één week een idee uit tot een clickable prototype wat getoetst wordt bij je klanten. Samen met Saxenburgh Groep en FWG Progressional People kozen we deze werkwijze voor de Werkplezier app.

Welke tools helpen naar een oplossing?

Is de vraag achter de vraag al duidelijk? Dan kan je bepalen welke analyses in de volgende stap gedaan moeten worden. Hoe verhoudt de vraag zich tot je organisatie? Wat zijn mogelijke oplossingen en welke impact hebben die op het ecosysteem waarin je je begeeft? Denk hierbij aan je klanten, organisatie, IT landschap, toeleveranciers enzovoorts. Onze consultants voeren afhankelijk van de vraag een scan uit.

Voorbeelden van consultancy trajecten

Benerail heeft als doel het boeken van internationale treinkaartjes te vereenvoudigen. Om dat naadloos te laten verlopen is het nodig de systemen van nationale en internationale spoorvervoerders te combineren. Aan de hand van een customer journey workshop hebben we gezamenlijk een service blueprint gemaakt. Dit gaf inzicht waar de gebruikerservaring en de operatie en processen verbeterd konden worden. Vervolgens gaf een capability scan inzicht in de wendbaarheid en reikwijdte van de bestaande organisatie. 

Wil je weten of je UX goed is of de gebruikersbeleving aansluit bij je product, dienst of organisatie? Dan is een usability scan een analyse instrument dat inzicht geeft. 

Steeds meer organisaties kiezen voor een datagedreven aanpak. Om data voor je te laten werken is goed inzicht en overzicht op data van belang. Voor Floriday het datagedreven platform van Royal Flora Holland, één van Europa’s grootste online veilingen, en biobank Lifelines voerden we datascans uit. 

Wil je weten of architectuur van je IT landschap future proof is? Nog aansluit bij de markt? Of voldoende mogelijkheden biedt om door te ontwikkelen? Laat dan een quick architectuur scan doen. Gaat het om levensduur en (door) ontwikkelmogelijkheden van specifieke applicaties binnen de kernprocessen? Dan adviseren wij een lifecycle scan. Als technologiepartner van FWG Progressional People voeren we periodiek lifecycle scans uit.

 

IT-consultancy op het snijvlak van business, organisatie en informatiemanagement.

Realiseer de gewenste oplossing

Je weet wat je wilt bereiken met je IT en de randvoorwaarden zijn helder. Je hebt een ervaren technologiepartner nodig, die je helpt bij de ontwikkeling of vernieuwing van de oplossing. Onze IT specialisten zijn betrokken en ontwikkelen altijd vanuit jouw doelen. Met een agile aanpak zijn we in staat zijn om samen snel waarde te creëren. 

Het multidisciplinaire projectteam van Trivento gaat direct voor je aan de slag: Sprint 0 gebruiken we als voorbereiding voor de realisatie. Het design, afstemming met andere partijen, minimaliseren van projectrisico’s en het opzetten van de ontwikkelomgeving. In de daaropvolgende sprints is het doel samen zo snel mogelijk een MVP live te krijgen. 

Al onze consultancy diensten zijn bedoeld om de eerste stap te maken, dit kan zowel technisch of functioneel zijn. Afhankelijk van je vraag. Onze instrumenten om je business future proof te maken zijn:

  • - Customer journey
  • - Datascan
  • - Usability UX scan
  • - Capability scan
  • - Architecture scan
  • - Lifecycle scan
Trivento173 tot 5Mb

Meer lezen? Bekijk onze blogs

Blog
PERSBERICHT - ilionx neemt Trivento over
PERSBERICHT - ilionx neemt Trivento over

Utrecht, 14 juli 2022 – IT-dienstverlener ilionx maakt de overname van IT-service specialist Trivento bekend.

Lees blog >>
Blog
The tests don't lie
The tests don't lie

Als testen falen dan is een veelgehoorde reactie: " dit komt niet door de laatste code wijziging, de test zal wel fout zijn". Dit...

Lees blog >>
Blog
Businessworkflows met Temporal
Businessworkflows met Temporal

Workflows, orchestraties, saga’s… Verschillende begrippen voor ongeveer hetzelfde: business processen waarin verschillende...

Lees blog >>
Juul

Juul Beekers

Consultant digital change

Zet de volgende stap

In 15 minuten help ik je inschatten of wij relevante waarde kunnen toevoegen op jouw uitdaging.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.