Skip to content

Business Case Ctgb

Verbetering documentatie en 24/7 realtime informatievoorziening voor stakeholders

Zo helpen wij Ctgb met beheer en doorontwikkeling van een flexibele en beter schaalbare applicatie

 

ctgb

Over Ctgb

CTGB

Het College voor toelating van gewas-beschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesorgaan.
Het beoordeelt of gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig zijn voor mens, dier en milieu en of ze werken.

Het Ctgb is een zelfstandig bestuursorgaan. In opdracht van de overheid voert zij haar taken omtrent controle en regelgeving uit. Zij zijn verantwoordelijk voor beleid, correcte vastlegging en informatievoorziening aan derden. De onderzoeksgegevens van het Ctgb zijn grotendeels openbaar toegankelijk. Het Ctgb maakt onderdeel uit van een dynamisch ecosysteem bestaande uit: (Europese) wetgevers, producenten, distributeurs, handhaving, wetenschappers, gebruikers, maatschappij en consumenten.

Kennis is belangrijker dan commercie. Het is van groot belang dat de informatievoorziening op de toelatingen bank compleet en correct is.

Trivento94 tot 5Mb (Groot)

Wat relaties over ons zeggen

IT projectleider - Ctgb

“Trivento kent onze organisatie en processen en helpt ons om voortdurend te verbeteren. In de tijd dat we nu samenwerken, heeft Trivento diverse nieuwe technologieën geïntroduceerd en geïmplementeerd. Het resultaat is dat de MST applicatie en API, de processen en medewerkers veel beter ondersteunen én makkelijker te onderhouden zijn. Dat is een meerwaarde voor ons en onze stakeholders.”

 

Uitdaging

Ctgb werkt voortdurend aan het ontwikkelen en aanscherpen van documentatie omtrent het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en biociden voor de Nederlandse markt. Onderzoeksgegevens worden vastgelegd in de ‘Middelen Stoffen Toelating’ (MST) software.

Ctgb wil dat deze informatie te allen tijde actueel is, en via een API snel beschikbaar en veilig
toegankelijk voor de relevante stakeholders.

Om de processen en medewerkers beter te ondersteunen is het doorontwikkelen, integreren en implementeren van een nieuw applicatielandschap één van de speerpunten. Ook willen ze een effectievere en efficiëntere samenwerking met stakeholders realiseren. Daarin speelt het versterken van de communicatie een belangrijke rol.

De Middelen Stoffen Toelating software ondersteunt het kernproces. In het behalen van de doelstellingen spelen beheer en doorontwikkeling van de MST applicatie en de bijbehorende API een belangrijke rol.

De MST applicatie is de administratietool van het Ctgb en bevat alle gegevens omtrent gebruik, wetgeving en besluiten rondom gewasbestrijdingsmiddelen. De wens is om 
 de applicatie nog beter schaalbaar maken, zodat Ctgb nog sneller kan anticiperen op
veranderingen in de markt.

Mockup Smart Industry ebook Trivento

Ga de diepte in en lees de gehele businesscase

Resultaat

 

  • Een flexibele en beter schaalbare applicatie
  • kwaliteit en toepasbaarheid van de data stijgt
  • 24/7 monitoring via AWS Trivento platform
  • Duurzame applicaties door lifecyclemanagement
Als technologiepartner helpt Trivento Ctgb om snel te kunnen acteren in een snel veranderende omgeving. Met slim beheer en onderhoud van de applicaties worden werkwijzen vereenvoudigd en is actuele informatie altijd beschikbaar voor de stakeholders. Het resultaat is een microservice landschap op het AWS Trivento platform wat de MST applicatie en API, de processen en medewerkers veel beter ondersteunen én makkelijker te onderhouden is.

 

It takes a team

Trivento werkt met een fixed Customer Succes Team (CST). Het team is betrokken bij alle fases van beheer, onderhoud en doorontwikkeling, kortom de hele lifecycle van de MST software van Ctgb.

Door optimale betrokkenheid, kennis van de organisatie en de applicatie én door te acteren vanuit gebruikersperspectief, kan het
team de juiste keuzes voor Ctgb adviseren.

In nauwe samenwerking met functioneel beheer van Ctgb, zorgt het CST ervoor dat de software en de kernprocessen van Ctgb voortdurend geoptimaliseerd worden. 24/7 monitoring op het AWS Trivento Apollo platform zorgt voor 100% beschikbaarheid. Doordat het team verantwoordelijk is voor het hele proces gaat er geen kostbare ontwikkeltijd verloren.

" Trivento komt met slimme oplossingen om meer waarde uit onze data te halen en ons kernproces beter, flexibeler en meer schaalbaar te maken."

trivento-57@3x
Juul

Juul Beekers

Consultant digital change

Zet de volgende stap

In 15 minuten help ik je inschatten of wij relevante waarde kunnen toevoegen op jouw uitdaging.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.