tafel voetbal employee experience-1560x641

Hoe je een werkomgeving creëert, waarin mensen optimaal resultaten kunnen behalen

Je werk op een plezierige betekenisvolle manier doen, wie wil dat nu niet? Een groot gedeelte van de dag wordt besteed aan werken. Persoonlijke ontwikkeling en een zekere mate van autonomie wordt als steeds belangrijker ervaren. De trend is dat werken een positieve bijdrage moet leveren aan het welzijn van medewerkers. Bij ons staat Employee Experience hoog op de agenda. Wij ontwikkelen tools en applicaties om het werkplezier te verhogen. Voor onze opdrachtgevers en voor onszelf.

Onze eigen organisatie als uitgangspunt

"Clients do not come first, employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients." - Richard Branson

  • Blijere medewerkers
  • Betere resultaten
  • Lager ziekteverzuim

Richard Branson heeft gelijk. Ook bij Trivento geloven we erin dat werken aan Employee Experience van essentieel belang is om gelukkige werknemers te krijgen en te houden. Van nature zit het al in ons DNA verankerd. We streven altijd een prettige open werksfeer na, met persoonlijke aandacht en respect voor elkaar.

Met de aanstelling van een Vibe Manager is Employee Experience min of meer geformaliseerd en nog meer verankerd binnen onze organisatie. Meer dan ooit ligt de focus op de werkbeleving van onze medewerkers. Van het moment waarop we gaan werven tot het moment van afscheid. Goede arbeidsvoorwaarden,  werkomstandigheden en ontwikkelmogelijkheden zijn essentieel. Maar betrokkenheid bij de bedrijfsvoering misschien nog wel meer van belang om echt te floreren en goede resultaten te behalen. En dat gaat verder dan het jaarlijkse medewerkersonderzoek. Ook in bijvoorbeeld strategie trajecten wordt de input van medewerkers zeer gewaardeerd en als enorm waardevol ervaren. Ons doel is om voor zowel medewerkers als onze opdrachtgevers een onweerstaanbare organisatie te zijn om voor en mee te werken.

Employee Exerience gaat bij Trivento inmiddels verder dan de beleving van onze Trivento collega’s. De tools en applicaties die we ontwikkeld hebben voor de ondersteuning van de employee journey en de ervaringen die we binnen Trivento hebben opgedaan zetten we nu ook in voor onze opdrachtgevers in bijvoorbeeld de zorgsector.

Employee Experience

Employee Experience is de reis die een medewerker aflegt binnen jouw organisatie. Het omvat elke interactie die plaatsvindt tijdens de medewerkers lifecycle, plus de ervaringen die betrekking hebben op de rol, de werkruimte, de manager en het welzijn van een medewerker.

Employee Experience
de journey

Van werving tot afscheid, de 7 fases van de Employee Experience journey:

  • Attract
  • Hire
  • Onboard
  • Engage
  • Perform
  • Develop
  • Depart

De journey en de verschillende fases zijn door Gallup schematisch weergegeven. Een goede invulling van de fases is één. Minstens zo belangrijk voor de Employee Experiece zijn het DNA van de organisatie, de houding van de manager en de sfeer onder collega's. 

Gallup Employee Experience Journey

 

Met de juiste Employee Experience strategie ben je in staat om de beste werknemers in dienst te nemen en te houden.

20 succesfactoren

Tijdens de hele journey ligt de focus op het opnieuw uitvinden en het innoveren van alle aspecten van de Employee experience. Doel is om het juiste talent aan te trekken en te behouden.

Uit het onderzoek van Deloitte blijkt dat er zo’n 20 succesfactoren zijn die zorgen voor een positieve werkervaring bij medewerkers. Deze 20 succesfactoren komen samen in The simply irrisistible organization model. Dit model gebruiken we bij het ontwikkelen van onze producten: hoe kunnen we bijdragen aan een het creëren van een onweerstaanbaar gaaf bedrijf met een geweldige Employee Experience.

 

 

Employee Experience in de Zorgsector

Geen sector is op dit moment meer in het nieuws dan de zorgsector. Een sector met een hoge werkdruk, een tekort aan personeel en de roep om meer loon. Vraag je het de zorgmedewerkers zelf, dan blijkt het probleem misschien nog wel meer te liggen in de verandering in werkzaamheden van de afgelopen jaren. Die hoge werkdruk wordt ervaren met name ervaren door de extra taken waar zorgmedewerkers niet om gevraagd hebben. En waar hun hart niet ligt, bijvoorbeeld door de verhoogde administratieve last.

Wij willen de  door ons ontwikkelde tools gebruiken om de beleving en het werkplezier van de zorgmedewerkers beter in kaart te werken. Een hoger salaris lost de beleving van bijvoorbeeld de werkdruk niet op. Als het ons lukt om de vinger op de zere plek te leggen, dan kan er gericht gewerkt worden aan een betere Employee Experience in de sector.

It takes a team

Jij en wij. We zijn een team. Door onze kennis bij elkaar te brengen ontstaat er iets dat niet alleen groter is, maar ook slimmer, beter doordacht. Technologie helpt ons daarin, maar het echte werk komt van mensen. Wij werken aan Employee Experience.

It takes a team

Jij en wij. We zijn een team. Door onze kennis bij elkaar te brengen ontstaat er iets dat niet alleen groter is, maar ook slimmer, beter doordacht. Technologie helpt ons daarin, maar het echte werk komt van mensen. Wij werken aan Employee Experience.

Samen pakken we integratie en doorontwikkeling van Employee Experience aan

Onze insteek is technologie. Met de tools en applicaties die we met veel plezier bouwen ondersteunen we de hele journey van Employee Experience. We maken verbeterpunten en aandachtspunten inzichtelijk. Employee Experience draait echter om mensen. Om het sociale en menselijk aspect in te vullen, werken we samen met een aantal partners, die daarin gespecialiseerd zijn. Ook als het gaat om de ervaringen van onze eigen mensen.

Eén van onze business partner in het zorgdomein is FWG Progressional People:

Samen met FWG hebben we Zorginspirator.nl ontwikkeld om (toekomstig) zorgmedewerkers te ondersteunen bij het vinden van een passende functie in de zorg. Ook de werkplezier app, waarmee het werkplezier van medewerkers gemeten en verbeterd wordt, is samen met FWG ontwikkeld.

fwg logo beeld

 

Onze partner voor de ontwikkeling en begeleiding van individuen en teams is de Talentenacademie:

De ontwikkeling en begeleiding is gericht op zeven verschillende persoonlijkheidskenmerken. Leiderschap, conflicthantering, samenwerking, flexibiliteit, emotionele stabiliteit, prestatiegerichtheid en zorgvuldigheid.Talentenacademie 200x178

 

Onze partner voor individuele coaching en persoonlijke ontwikkeling Is MaakBaan:

Met behulp van het MaakBaan coaching traject krijgen werknemers meer inzicht in eigen mogelijkheden en ambities. Ze leren persoonlijke doelen stellen en worden begeleid in het verwezenlijken van de doelen en ambities.

MaakBaan

 

Nieuwsgierig naar onze tools?

Intralite, Werkplezier en Goalkeeper zijn tools die we met veel plezier ontwikkeld hebben én die nog in ontwikkeling zijn. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Robbert. Hij staat je graag te woord.

Robbert Kooij Business Consultant

Robbert Kooij Business Consultant

Laat hier je
nummer achter

Robbert neemt contact met je op