Skip to content

Interfacing

De interactie met de buitenwereld is waar de echte business waarde zit voor applicaties en platformen die wij realiseren voor onze klanten en haar eindgebruikers. Die interactie vindt op verschillende wijzes plaats.

Binnen Interfacing zitten momenteel de volgende technologieën in onze stack:

Multiplatform

Tegenwoordig kennen we een veelvoud aan mogelijkheden waarop we mensen met systemen laten werken. We kennen de vertrouwde webinterface en de inmiddels ingeburgerde Apps op mobile devices. In de toekomst zullen voice, gesture en zelfs brain-controlled vormen zijn van menselijke interactie met software systemen waarmee we vroeg of laat (of nooit) mee te maken krijgen.

Vaak kiezen we tegenwoordig voor een cross-platform (web) app. Hiermee kunnen we vanuit één codebase uitrollen voor zowel web als mobile (IOSAndroid).

Met Ionic als framework hiervoor hebben we goede ervaringen, zeker in combinatie met Angular als frontend framework. Dit is onze eerste keuze als we de vrije hand hebben.

Dit wil overigens niet zeggen dat we b.v. Flutter niet op het vizier hebben en ook React gebruiken als frontend framework voor sommige oplossingen. Wat het wel zegt, en past binnen onze technologische strategie, is dat we ervoor kiezen om een beperkte toolset te omarmen waar we echt goed in willen zijn.

User Experience

In veel situaties is de wijze waarop een applicatie interacteert met menselijke gebruikers bepalend voor het succes. Succes in termen van gebruikersgemak en doeltreffendheid. Waarbij doeltreffendheid meerdere dimensies kent waaronder: efficiëntie, accuraatheid, betrouwbaarheid, conversie of gebruikersbehoud.

Binnen Trivento hebben we vooralsnog vooral te maken met web en mobile App interactie. Hiervoor hebben we keuzes gemaakt in onze Tech Stack waarmee we slagvaardig moderne oplossingen realiseren.

Het begint met een goed ontwerp. Design Thinking is een methode die we graag gebruiken om vanuit een visie (Vision Board) te komen tot archetype gebruikers (Personas) die specifieke paden door het systeem doorlopen (Customer Journeys). De gebruikerservaring (UX) is iets waarover je op voorhand nadenkt. Hoe en op welke wijze laat ik de gebruiker met het systeem interacteren. Hoe kan het doorlopen van de paden beïnvloed worden en plezierig zijn.

 

Interface performance

Zoals hiervoor genoemd is de user experience ook afhankelijk van de efficiëntie van de interface. Een krachtige performance is een uitgangspunt wat wij voorop stellen. Hoe halen wij die krachtige performance? Dat doen we door eerst goed te meten. We gebruiken analyse tools om te meten als onze interactie. Google lighthouse is bijvoorbeeld een van deze tools. Nadat we hebben onderzocht hoe onze applicaties zich gedragen kunnen werken aan performance optimalisaties. We passen technieken zoals code splittinglazy loading en compressie. 

Lees er meer over

Blog
Smart Industry in e-commerce: versnel je digitale groei
Smart Industry in e-commerce: versnel je digitale groei

Smart Industry in e-commerce: wat betekent dat in jouw organisatie? Welke taken digitaliseer je? Hoe verbeter je je resultaat? We...

Lees blog >>
Blog
Smart Industry om een verantwoorde voedselketen mogelijk te maken
Smart Industry om een verantwoorde voedselketen mogelijk te maken

Tijdens het Smart Industry Summit, gaf Johan Heeren, Global Digital & Data Science Lead Agrifirm, een inspirerende Ted-talk...

Lees blog >>
Blog
Business impact met Smart Flowers
Business impact met Smart Flowers

Tijdens het Smart Industry Summit, gaf Remco Wilting, manager BI & Data Science bij Royal Flora Holland, een inspirerende Ted-talk

Lees blog >>
Blog
Impact maken met IoT
Impact maken met IoT

Tijdens het Smart Industry Summit, gaf Paul Coppes, Productmanager KPN IoT, een inspirerende Ted-talk over hoe zij impact maken...

Lees blog >>
Blog
Smart Industry Proof of Concept, the making of part III
Smart Industry Proof of Concept, the making of part III

Binnen Trivento zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijke markten. We hebben voor heel wat klanten slimme maatwerk oplossingen...

Lees blog >>
Blog
Trivento's Smart Industry Proof of Concept; the making of part II
Trivento's Smart Industry Proof of Concept; the making of part II

Als Trivento zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijke markten. We hebben heel wat slimme maatwerk oplossingen gerealiseerd,...

Lees blog >>

Laad meer Smart Industry blogs

patrick

Patrick Lanters

CTO

Meer weten? Ik vertel je graag meer over onze visie en technologieën.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.