Nieuws

De route naar het nieuwe Trivento

Auteur Vincent Algemeen directeur Trivento

24 September j.l. werd tijdens de Trivento Trimester meeting de lancering van de nieuwe website gevierd. Algemeen directeur Vincent Kodden vertelt welke weg Trivento heeft bewandeld in de totstandkoming van het vernieuwde Trivento. 

Op 31 augustus 2020 is de nieuwe website live gegaan, een mijlpaal en een prachtig moment. Heel graag neem ik jullie mee in het verhaal achter de lancering van onze website,  wat maakt dat dit niet zomaar een nieuwe website is maar een uiting van een breder strategie proces.

Deze nieuwe website laat zien waar we als Trivento voor staan en waar wij voor gaan. Dit vormt de start voor het vernieuwde Trivento. Het is een afsluiting en een nieuwe start tegelijk.

Zelf vergelijk ik het wel graag met de olympische spelen. Om aan de top te kunnen presteren, gaan jaren aan voorbereiding vooraf. Vier jaren van hard werken het beste eruit halen met focus op duidelijke doelstellingen: 

  • Robuust bedrijf klaar voor de toekomst 
  • Minder afhankelijk van de economische conjunctuur 
  • De juiste mensen binden aan ons bedrijf 
  • Een wezenlijke bijdrage leveren aan en met onze opdrachtgevers 

De stappen die een organisatie moet zetten om te vernieuwen is, net als een een olympische route, geen geplaveide weg.  Soms drie stappen voorwaarts en weer eentje terug, zodat we weer twee stappen vooruit kunnen zetten. We blijven in beweging.  

Dit is ook wat we zelf hebben ervaren in de achterliggende periode. Met waar we nu staan zijn we onderweg geconfronteerd met strijd, tegenvallers, teleurstellingen, moeilijke keuzes en pittige beslissingen. Maar om onze doelen te kunnen bereiken was het nodig om door te gaan op de ingeslagen weg. Tegenslagen incasseren en vol vertrouwen en overtuiging doorzetten. 

We profiteerden van meevallers en hebben successen gevierd. We hebben kracht gehaald uit de onvoorwaardelijke steun en vasthoudendheid van al onze medewerkers.

Hoe ziet onze olympische route eruit? 

Ik vind het belangrijk om jullie toch nog even mee te nemen in Trivento's olympische route op weg naar 2020. 

Al in 2016 en 2017 wordt de basis en het eerste idee gelegd voor het vernieuwen van Trivento. De meest wezenlijke vraag was:  hoe komen we aan mooie opdrachten waarmee we impact kunnen maken en hoe krijgen we ons commerciële machine op gang?

We hebben gekozen voor een kanteling van het bedrijf; niet enkel meer vanuit technologisch perspectief de markt in. We wilden technologie inzetten om business oplossingen te realiseren die er echt toe doen. 

In december 2017 kregen we te maken met een vreselijke domper van het plotseling overlijden van Gert. De grondlegger en oprichter van ons Trivento.

10 tellen down en groggy, dan weet je dat 2018 een heel moeilijk jaar gaat worden... We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten, maar we zijn weer opgestaan. Nog een paar tegenvallers geïncasseerd én met geloof en overtuiging de olympische missie voortgezet. Vasthouden aan de uitgangspunten van Trivento waardoor Trivento is geworden wat het nu is en het 20-jarig jubileum gevierd. We hebben keihard gewerkt om dit bedrijf met vereende krachten overeind te houden en ook dat is gelukt. Hier past maar 1 woord bij: veerkracht

In 2019 hebben we de koers bepaald met begrippen als; klantteams, zelforganiserend, Ecosystemen, Digitale platformen, midmarket, MKB++, in teams, in nauwe samenwerking met de klant, Early adapters, Techstack, bewezen technologie, lean en agile, kernwaarden en opleiding.  

 Wat missen we dan nog?

  • Commerciële slagkracht
  • Scherpe koers en waardepropositie 
  • Merk en identiteit herkenbaar in de markt

Met deze input zijn we in 2020 aan de slag gegaan: Het worldcafe op de Triventodag in 2020, het proces van het definiëren van een scherpe waardepropositie, het vastleggen van de cultuur en DNA, uitgewerkt in een stevig strategieproces dat we ondanks de corona perikelen met z’n allen hebben doorlopen. En ten slotte het verwerken van al deze informatie in een prachtige website: de uiting van Trivento naar buiten. 

Als ik terugkijk op deze periode kan ik niet anders dan ongelofelijk trots zijn op de manier waarop wij samen met elkaar deze olympische route hebben gelopen. Een geweldige prestatie en met een prachtig resultaat. Daarmee vormt september 2020 de start van het vernieuwde Trivento! 

Het initiëren, het begeleiden en met schijnbaar onuitputtelijke energie heeft Enrico samen met onze collega’s en een extern team het strategie proces dit jaar op gang gebracht. Hij heeft de vaart erin gehouden en samen met alle bijdragen een topprestatie geleverd waar we trots op kunnen zijn.  

Zijn we nu klaar? Nee dat zeker niet. We gaan hartstikke goed maar we gaan voor goud op de volgende spelen over 4 jaar. 

Dit artikel delen?