Gatling

Wat is Gatling?

Gatling is een open source load en performance test library en tool. Met Gatling is het zeer eenvoudig om performance testen te schrijven, onderhouden en te runnen.

Gatling maakt gebruik van Scala, Akka en Netty. Door gebruik van Akka zijn de virtuele (test) gebruikers in Gatling actors i.p.v. threads. Deze asynchrone architectuur van Gatling biedt een enorm schaalvoordeel ten opzichte van traditionele op thread gebaseerde loadtesttools zoals JMeter en LoadRunner.

Waarom kiezen we voor Gatling?

Schaalbaarheid en performance zijn steeds belangrijker. Gebruikers verwachten een vloeiende ervaring zonder lange laadtijden. Diverse onderzoeken tonen aan dat gebruikers User Experience als slecht wordt ervaren als een website of applicatie niet tijdig reageert. Performance testen zijn daarmee ook een belangrijk aspect geworden in de development sprints. Wij kiezen hierbij voor Gatling, vanwege o.a. de volgende redenen:

    • De testen worden geschreven in Scala waardoor ze voor alle teamleden leesbaar zijn;
    • De testen zijn geschreven in code, en niet in settings van een applicatie. Hierdoor kunnen de testen opgenomen worden in version control;
    • Door asynchrone architectuur o.b.v. actors (Akka) kunnen eenvoudig diverse grote load scenario’s gecreëerd worden op 1 machine;
    • Als resultaat van de testen worden duidelijke rapportages gegenereerd;
    • Integratie mogelijkheden met CI/CD tools zoals Wercker of Gitlab

Wij helpen jou graag verder!
Neem contact op met onze Gatling wizards