Java

Wat is Java?

Java is een object georiënteerde programmeertaal die door middel van de JVM (Java Virtual Machine) op verschillende platformen kan draaien. Naast object georiënteerd programmeren biedt Java ook mogelijkheden om functioneel te programmeren in Java, deze paradigma's zijn goed te combineren.

Java staat al een lange tijd in de top-3 van de TIOBE index, wat aantoont dat het één van de meest gebruikte programmeertalen is. In de arbeidsmarkt zijn er dus ook relatief veel mensen die Java kunnen programmeren. Java wordt onderwezen op vrijwel alle Hogescholen en (technische) Universiteiten. Dit zorgt ervoor dat de meeste mensen vanuit hun IT opleiding al ervaring hebben met Java.

Waarom kiezen wij voor Java

Trivento gebruikt al vanaf begin 2000 Java als programmeertaal voor het realiseren van oplossingen. Wat dat betreft hebben we een hele historie met Java. In de afgelopen jaren hebben we ook andere JVM-talen toegepast zoals Scala en Kotlin, welke compileren tot Java bytecode en daarmee konden 'draaien' op de JVM.

Met de komst van Reactive Architecturen zijn er ook initiatieven gestart om Java te moderniseren, zodat Java hierin ook mee kan. Met name in de hoek van Spring is hier veel werk verzet. De adoptie hiervan zien we in de markt enorm toenemen. Voor Trivento betekent dit dat we bij onze klanten steeds vaker zien dat men bij Java blijft of weer voor Java kiest. Niet omdat Java altijd technisch superieur is, maar vooral ook vanwege de beschikbare hoeveelheid programmeurs op de arbeidsmarkt.

 

Wij hebben 21 Java developers die jou graag verder helpen!
Neem contact op met onze Java Experts