Java

Wat is Java?

Java is een objectgeoriënteerde programmeertaal. Java is een platformonafhankelijke taal die qua syntaxis grotendeels gebaseerd is op de (eveneens objectgeoriënteerde) programmeertaal C++. Java beschikt echter over een uitgebreidere klassenbibliotheek dan C++

Waarom kiezen wij voor Java

Trivento heeft al vanaf begin 2000 Java als programmeertaal gebruikt voor het realiseren van oplossingen. Wat dat betreft hebben we een hele historie met Java. In het verleden hebben we ook wel eens een initiatief gehad met het dot.net platform van Microsoft, maar uiteindelijk hebben we voor Java gekozen. In de loop der jaren hebben we ook andere talen verwant aan Java onderzocht en toegepast. De gemene deler was dat ze allen compileerden tot java bytecode en daarmee konden 'draaien' op de JVM. In de meest recente geschiedenis hebben we bij Trivento de nodige projecten uitgevoerd met Scala. Ook Scala compileert naar Java bytecode.

Java is een object georiënteerde programmeertaal die tot heden op alle Hogescholen en (technische) Universiteiten wordt onderwezen. Dit zorgt ervoor dat de meeste mensen vanuit hun opleiding al Java hebben geleerd. Dat zorgt ervoor dat de leercurve om op een professioneel nivo te komen goed te doen is. Tevens zorgt dit ervoor dat er relatief veel mensen zich op de arbeidsmarkt begeven die Java kunnen programmeren.

Met de komst van Reactive Architecturen zijn er ook initiatieven gestart om Java te moderniseren, zodat Java hierin ook mee kan. Met name in de hoek van Spring is hier veel werk verzet. De adoptie hiervan zien we in de markt enorm toenemen. Voor Trivento betekent dit dat we bij onze klanten steeds vaker zien dat men bij java blijft of weer voor java kiest. Niet omdat java altijd technisch superieur is, maar vooral ook vanwege de beschikbare hoeveelheid programmeurs op de arbeidsmarkt.

 


Wij hebben 21 Java developers die jou graag verder helpen!
Neem contact op met onze Java Experts