Oplossingen om je business datagedreven te laten draaien

Oplossingen om je business steeds beter datagedreven te laten draaien

Data helpt je met het nemen van beslissingen om je organisatie succesvol te laten zijn. Data wordt pas echt waardevol als het voor je werkt en onderdeel is van je kernproces. Binnen een week geven wij je het inzicht en handvatten, hoe je data voor jouw organisatie kunt laten werken. We gebruiken de modernste technieken en een eigen methode voor domeinanalyse.

Datagedreven business

Krijg grip op je data. Voorkom ruis en gebruik data op een manier die waardevol is voor je organisatie.

Wij helpen je met:

 • Het sturen van kernprocessen
 • Waarde oogsten uit data 
 • Data inzetten als voorspeller
 • Data transformeren tot driver voor kernprocessen

Grote hoeveelheden data opslaan en verwerken wordt steeds makkelijker. Veel organisaties doen dat dan ook. Belangrijker om te weten is of de data die je verzamelt voldoende bijdraagt aan de businessdoelstellingen. En slim gebruikt wordt om kernprocessen te sturen of ondersteunen. De vraag is of de hoeveelheid data überhaupt begrijpelijk en in de juiste context te plaatsen is.

Onze ervaring is dat meer data vaak leidt tot meer ruis dan tot relevante, inzetbare  informatie. Dat voorkom je met een goede domeinanalyse.

Wij maken gebruik van een vernieuwende methode voor domeinanalyse. Daarnaast gebruiken we de modernste technieken op het gebied van machine learning, big data en data science. Met onze aanpak krijg je inzicht in de kwaliteit van de data en de beperkingen ten aanzien van de bruikbaarheid. Met de informatie creëren we strategieën, waarmee de data proactief opgeschoond en verrijkt wordt. Zo krijgt je data een betere kwaliteit én meer waarde. Voor jou wordt het een stuk makkelijker om de juiste beslissingen te nemen. 

Wij helpen je met:

 • Domeinanalyse
 • Stuurinformatie
 • Predictive analytics
 • Machine learning
 • Data integratie

Meer datagedreven werken vraagt om veranderingen binnen de organisatie. Bijvoorbeeld om het ontwerp van nieuwe digitale diensten, het realiseren van een digitaal platform of onderzoeken of meer samenwerken in ecosystemen mogelijk is. Wij helpen je bij het herinrichten of bijsturen van je organisatie. Dat doen we samen met jou en als het nodig is met hulp van onze ecosysteem partners . 

Binnen een week realiseren we een prototype voor jouw datagedreven organisatie. Lees meer over onze aanpak.

Dit kunnen we voor je betekenen.

Onze mensen zijn onze kracht. Technologie is het middel.

It takes a team

Jij en wij. We zijn een team. Door onze kennis bij elkaar te brengen ontstaat er iets dat niet alleen groter is, maar ook slimmer, beter doordacht. Technologie helpt ons daarin, maar het echte werk komt van mensen.

It takes a team

Jij en wij. We zijn een team. Door onze kennis bij elkaar te brengen ontstaat er iets dat niet alleen groter is, maar ook slimmer, beter doordacht. Technologie helpt ons daarin, maar het echte werk komt van mensen.

 

Datagedreven business in een week

Gebruik je data om tot nieuwe inzichten te komen en laat data je kernprocessen sturen, voorspellen en automatiseren.

Dit is het resultaat:

 • Jouw kernproces wordt meetbaar en stuurbaar
 • Zicht op de status van je business
 • Realistische voorspelling maken
 • Kostenbesparing door automatisering processen
 • Concurrentievoordeel door data-integratie

Na drie sessies binnen een week beschik je over een prototype dataplatform voor jouw datagedreven organisatie. We doen een quick scan van jouw data en bekijken hoe die aansluit bij jouw businessdoelen. We onderzoeken hoe we je kernproces van micro- tot macroniveau meetbaar en stuurbaar kunnen maken. We adviseren je hoe en welke  IoT-technieken, zoals NFC, RFID en LORA, in te zetten zijn.

In de volgende fase richten we met behulp van bewezen big data en machine learning technieken een prototype dataplatform in. Je ziet hoe jouw zaken er vandaag voor staan en de voorspelling van morgen. Het platform maakt inzichtelijk hoe je kosten kunt besparen door processen te automatiseren. Dat maakt tijdig bijsturen mogelijk.

 

 

Sessie 1: Data aggregatie

In de eerste sessie staat data centraal. De capaciteit om data op te slaan en te verwerken neemt toe. Maar zorgt die data voor meer informatie of juist meer ruis? Met een aantal medewerkers uit de organisatie en stakeholders analyseren we de kwaliteit van de data. We halen hiaten en problemen naar boven. We kijken of er bronnen toegevoegd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld Internet of Things.

Sessie 2: Samenvoegen & visualiseren

In deze tweede sessie gaan we aan de slag met het samenvoegen van datastromen.

Onze UX- en visualisatie experts spelen daarin een belangrijke rol. Door datastromen visueel te maken ontstaat er een helder beeld over de huidige stand van zaken. Dat maakt het mogelijk om snel de eerste stappen naar verbetering te maken.

Sessie 3: Voorspellen & automatiseren

In deze laatste sessie ligt de focus op het te behalen resultaat.

Wij kijken scherp naar welke processen in je business herhaalbaar zijn en waarvoor goede bron-data beschikbaar is. Zo zie je welke processen geschikt zijn om met data te automatiseren. Daarnaast gebruiken we machine learning om voorspellingen te maken. Zo ben je klaar om je vragen van morgen te beantwoorden. En kun je kernprocessen proactief bijsturen.

Deze drie sessies zijn binnen een week te plannen. Jouw resultaat is een eerste blueprint prototype platform dat de stap richting een datagedreven business vormt. Bronnen worden ontsloten, data opgeschoond en voorspellingen gemaakt. Je ziet hoe geautomatiseerde processen worden gevoed en aangestuurd. De basis staat. In principe ben je klaar om de volgende stap naar de daadwerkelijke realisatie te maken. Daar helpen onze specialisten je graag bij.

Technologie waar wij blij van worden

R Python Keras Tensorflow Elastic search Amazon Sagemaker PostgresSQL DynamoDB MongoDB Apache Spark

Juul Beekers Adviseur Digitale Platformen

Juul Beekers Adviseur Digitale Platformen

Laat hier je
nummer achter

Juul Beekers neemt contact met je op