Header advies innovatie 1560x741

Business waarde aan het werk

Snel en doelgericht vernieuwen in een online wereld? Anticiperen op de steeds hoger wordende eisen van je klant? Vorm geven aan je digitale strategie? Of slim ondersteunende IT rationaliseren?

 

Digitalisering verandert de spelregels

Digitale transformatie houdt meer in dan alleen het omzetten van de dienstverlening naar een digitale variant. Als je onderscheidend en relevant wilt blijven, vraagt dat aanpassingen in de kern van je organisatie.

Met welke spelregels dien je rekening te houden:

 • Alles begint bij user experience
 • Business wordt steeds meer datagedreven
 • We migreren naar een platform economie.
 • Transparantie stijgt, tussenhandel verdwijnt en waarde creatie verplaatst. 
 • Wendbaarheid is cruciaal voor succes 
 • Er is een versnelling in nieuwe technologieën zoals AI & Machine learning, Robotica, IoT, 3D printing, etc.

Van nature slaan wij bruggen tussen business, expertise en technologie. Wij geloven dat we in een wereld in beweging, sterker staan als we de handen ineen slaan. Wij zien het als onze rol en taak om organisaties te helpen met hun digitale transformatie. Dat doen we waar mogelijk zelf en anders samen met onze ecosysteem partners. Onze focus ligt op horizontale en verticale technologische integratie in de keten.

Het is niet langer alleen je eigen organisatie die een rol speelt. Strategisch nadenken over de rol die de organisatie in de keten en het netwerk - in het ecosysteem - inneemt is van belang. Brainstormen over hoe je snel inspeelt op ideeën en kansen. En hoe je daar snel mee kunt experimenteren, zonder dat het ten koste gaat van je huidige business.

Wij dagen je uit om buiten de kaders van je bestaande organisatie te denken.

We gaan samen met jou aan de slag om te ontdekken welk effect digitale transformatie op jouw business- en organisatiemodel heeft. Samen schetsen we het digitale ecosysteem aansluitend bij jouw businessdoelstellingen.

 

 

Ons idee over digitale transformatie "Digitale transformatie raakt je hele organisatie. Trivento helpt bij het stapsgewijs ontwerpen van een digitaal ecosysteem. Een systeem waarin business, IT en human capital elkaar versterken. Een systeem dat aansluit bij je business doelstellingen van nu en de toekomst."

 

Digitale dienst ontwerp

Digitalisering biedt kansen om meer markten en klanten te bereiken. Digitale dienstverlening is in de kern anders. De interactie van mens tot device neemt toe. Je klanten en partners worden steeds meer en op constant vernieuwde devices door een systeem geleid. Gebruikersbeleving staat centraal bij het ontwerpen van digitale diensten.

Wij helpen je met:

 • Bepalen welke producten of diensten geschikt zijn voor digitalisering
 • Oplossingen om diensten te digitaliseren
 • Het duidelijk in beeld brengen van je customer journey 
 • Experimenten met prototypes
 • Korte feedback cycli

Via een systematisch proces helpen wij je om digitale diensten te ontwerpen, uit te bouwen en tot wasdom te laten komen. Een proces waarin we gedisciplineerd en vroeg bij gebruikers je visie verifiëren. Je ervaart of je (dienst)visie goed aansluit bij de behoeften en uitdagingen van gebruikers. Je ziet snel of je diensten digitaal maakbaar zijn en hoe ze opgezet kunnen worden.

Er zijn verschillende manieren om diensten te digitaliseren. Van het opzetten van self-service portalen tot data driven optimalisatie van je verkoopproces. Van efficiënter integreren met ketenpartners tot het flexibiliseren van je productaanbod. Trivento kent de innovatie patronen waarlangs digitalisering loopt en helpt bij het kiezen van de juiste mix.

Wij houden niet op bij het service design zelf. We helpen, als je dat wilt, ook om het business model aan te passen én een sales-, marketing- en IT-rationalisatie roadmap op te stellen. Dan weet je hoe je optimaal kunt digitaliseren en hoe de gebruikerstevredenheid van je klanten, partners en medewerkers toeneemt. Wij zoomen in op jouw situatie en maken een ontwerp op maat. We begeleiden de ontwikkeling en supporten de lancering van je digitale dienst of product.

Sommige procesonderdelen vragen om specifieke competenties. Wij gaan altijd voor jouw beste resultaat. Op competenties die wij niet of minder goed beheersen, schakelen wij onze samenwerkingspartners in.  Organisaties of mensen met wie we vaker samenwerken en die dezelfde mindset hebben als Trivento.

Waarom wij werken met Google Design Sprints

In korte tijd tot resultaten komen, daar houden we van bij Trivento. Wij werken graag volgens de Google Design Sprint methode. Die is concreet en gestructureerd.  In een proces van 5 stappen gaan we van een idee naar een gevalideerde oplossing.  

Lennaert Kuijpers

Lennaert Kuijpers Managing Director Goede Doelen Loterijen

De mensen van Trivento zijn geen ‘handjes’, maar echte collega’s. Het schept een band als je samen kunt werken op basis van vertrouwen én het geloof dat je samen dingen beter maakt.

Lennaert Kuijpers
 

IT rationalisatie

Om te kunnen innoveren en aan de veranderende vraag in de markt te voldoen is een goede aansluiting tussen business model en inrichting van de IT-infrastructuur nodig. Bespaar jezelf kopzorgen en kosten. Versimpel je applicatielandschap.

Wij helpen je met: 

 • Dure legacy uitfaseren 
 • Introduceren van een flexibel microservice landschap  
 • Applicaties weer voor je te laten ‘werken’
 • Kosten besparen en opbrengst vergroten
 • Versnellen van de time-to-market 
 • Een betere beheersbaarheid van je applicatielandschap.

Verouderde IT systemen zijn vaak weinig flexibel en duur in onderhoud. Ze staan digitale transformatie in de weg. Wil jij bijvoorbeeld weten hoe je je huidige applicatieportfolio in hoog tempo kunt verbeteren? Welke veranderingen je waar met zo min mogelijk risico door kunt voeren? En hoe je kosten kunt besparen op beheer en onderhoud? Met onze korte en krachtige rationalisatie-aanpak heb je snel inzicht in jouw mogelijkheden.

Wij werken vanuit de prioriteiten van en een conceptueel bedrijfsmodel voor je organisatie. Daarop plotten we de IT-systemen en hun functionaliteit. Zo kunnen we snel identificeren waar flexibiliteit en vernieuwing nodig is.

Samen ontwikkelen we een roadmap en een marsroute. We zorgen dat IT continu een waardevolle bijdrage levert aan je organisatiedoelen. We consolideren en rationaliseren waar de waarde van systemen beperkt is. Wij helpen met definiëren en implementeren van oplossingen om het leven van legacy-systemen te verlengen. Met het migreren van programma’s met oude talen of van oude platforms naar naar nieuwe bijdragende oplossingen.


Download onze whitepapers

Factsheet | Apollo Container Platform

Downloaden

Ebook | Wendbare Business Modellen

Downloaden

Leer onze mensen kennen

Joost

Enterprise Architect Consultant

Rijk

Enterprise Designer

Ruud

Analist / Software Developer

Onze ecosysteem partners

Juul Beekers Adviseur Digitale Platformen

Juul Beekers Adviseur Digitale Platformen

Laat hier je
nummer achter

Juul Beekers neemt contact met je op