De software oplossingen van de toekomst

De nieuwe standaard, en een must in onze visie op een digitaal tijdperk, is reactive software en API’s die gebaseerd zijn op een microservices architectuur.

Next Gen software die voldoet aan de eisen die gebruikers tegenwoordig stellen. Eisen die gebaseerd zijn op een nieuw niveau van standaarden die partijen als Google, Netflix en Uber hebben gezet.

Deze nieuwe standaarden vertalen zich naar zeer hoge eisen op het gebied van snelheid, beschikbaarheid en gebruiksgemak.

Reactive software biedt intrinsieke eigenschappen als elastische schaalbaarheid, foutbestendigheid en responsiveness om deze hoge verwachtingen ook waar te kunnen maken.

Met behulp van het reactive API platform realiseert Trivento de software oplossingen van de toekomst, Next Gen software oplossingen die gebaseerd zijn op Open Source technologie.

Om deze reactive software oplossingen te realiseren werken we samen met Lightbend, Magnetic.io, Elastic en Amazon Web Services (AWS).

Voordelen van reactive software oplossingen

  • Korte time-to-market en door het business agile in productie nemen van nieuwe features
  • Autonome, schaalbare services of apps gebaseerd op een flexibele microservices architectuur
  • Maximaal en kostenefficient gebruik maken van (cloud)infrastructuur
  • Hoge performance door elastische schaalbaarheid naar grote en kleine aantallen gebruikers

Waarom het reactive API platform?

Responsive

Een responsive software oplossing reageert altijd (in meer of minder mate) op de vraag of actie van een gebruiker. Dit principe wordt ook wel ‘brown out’ of ‘graceful degradation’ genoemd.

Dit kan alleen bereikt wordt door failure of falen als uitgangspunt in het ontwerp op te nemen en het gewenste gedrag van de software in voorkomende gevallen te bepalen.

Het concept van microservices (afgebakende stukjes functionaliteit) zijn hierin een belangrijke schakel.

Elastic

Ook wel scalability of schaalbaarheid genoemd. Reactive software oplossingen zijn in staat om zich aan te passen aan benodigde capaciteit door specifieke (micro)services op danwel af te schalen.

Deze behoefte ontstaan wanneer het aantal gebruikers (in korte tijd en frequent) sterk toeneemt of afneemt. De schaalbaarheid wordt mogelijk gemaakt met een cloud infrastructuur die elastisch kan voorzien in benodigde capaciteit.

Automatisch op- en afschalen op basis van voorgedefinieerde service levels (SLA) wordt mogelijk gemaakt het reactive API platform.

reactive software

Resilient

Reactive software oplossingen zijn veelal gebaseerd op een microservices architectuur. Monitoring  en auto scaling tools zijn onderdeel van het reactive API platform.

Zo kan 24/7 de beschikbaarheid en performance van de verschillende services gemanaged kan worden.

Afbakening van verantwoordelijkheden van een service of verzameling van services zorgt er daarnaast voor dat falen van een service geen kettingreactie van falende services en zo een heel systeem kan veroorzaken. Dit maakt de software ‘resilient’.

Message-driven

Een belangrijke basis van Reactive Software oplossingen is een message-driven of data driven architectuur. Door data als uitgangspunt te nemen kan daarmee voorzien worden in gebruiker specifieke interactie.

Veel van deze data moet worden ontsloten uit bestaande backend systemen. Het reactive API platform helpt je daarbij.

Een data driven architectuur voorziet zo maximaal in de behoefte om data te laten stromen om deze te analyseren en te vertalen naar next best actions.

Kom meer te weten over het reactive API platform

Trivento realiseert next gen software oplossingen met behulp van het reactive API platform. Benieuwd wat het reactive API platform voor jou kan betekenen? Download dan de Whitepaper en neem een kijkje op het intrapreneur blogplatform.

Whitepaper reactive API platform

Hierin lees je meer over:

  • Het geheim van digital disruptors
  • Hoe met reactive API’s de business kan worden omgevormd tot een digitaal platform
  • Business agility als nieuwe norm
  • Hoe VVV het reactive API platform succesvol inzet

 

Reactive software

 " download de whitepaper”/>

 

Blogplatform

Meer lezen over dit onderwerp kan ook op het blogplatform van ons.

Hier houden wij jou wekelijks via blogs en video op de hoogte van de belangrijke ontwikkelingen op het gebied van digitale transformatie bij organisatie. Lees meer over digitale transformatie op het gebied van digitale innovatie, lean & agile en tools en technologie:

 

Reactive software

 " lees meer”/>