De software oplossingen van de toekomst

Het is indrukwekkend om te zien hoe ‘digital disruptors’ en ‘exponentiële organisaties’ nieuwe standaarden hebben geïntroduceerd als het gaat om online dienstverlening en digital customer experience. Deze standaarden zijn de nieuwe norm en hebben ervoor gezorgd dat de verwachtingen van eindgebruikers blijvend zijn veranderd.

Deze verwachtingen, met betrekking tot software en apps voor online Business to Consumer (B2C) toepassingen, zijn enorm. Dit is de nieuwe industriestandaard voor software oplossingen.

Deze nieuwe standaarden vertalen zich naar zeer hoge eisen op het gebied van snelheid, beschikbaarheid en gebruiksgemak.

Reactive software biedt intrinsieke eigenschappen als elastische schaalbaarheid, foutbestendigheid en responsiveness om deze hoge verwachtingen ook waar te kunnen maken.

Wat is de relatie tussen BiModal IT, API’s en microservices?

Voor de digitalisering van bedrijven is het noodzakelijk om met twee IT-snelheden te opereren. Maar hoe vul je de noodzaak van het ‘BiModal IT’ van Gartner of ‘2 speed IT’ in en wat is de relatie met API’s en microservices architectuur (MSA)?

Lees de blog >

Digitale Acceleratie: Bi modal IT model

Waarom is business agility de nieuwe norm en welke rol speelt het Bi modal IT model en een focus op productmanagement hierin?

Lees de blog >

API strategie: vooral voor business, niet technologie!

API’s worden veelal als technische oplossing gezien, terwijl dit eigenlijk vaker business gerelateerd is. Lees wat API’s zijn en wat een strategie met API’s organisaties oplevert.

Lees de blog >

Voordelen van reactive software oplossingen

  • Korte time-to-market door het business agile in productie nemen van nieuwe features
  • Autonome, schaalbare services of apps gebaseerd op een flexibele microservices architectuur
  • Maximaal en kostenefficient gebruik maken van (cloud)infrastructuur
  • Hoge performance door elastische schaalbaarheid naar grote en kleine aantallen gebruikers

Hoe word je met jouw organisatie een digitale winnaar en kun je inspelen op het digitale tijdperk?

lees nu de gratis whitepaper

Waarom het reactive API platform?

Met behulp van het reactive API platform realiseert Trivento de software oplossingen van de toekomst. Een nieuwe generatie software oplossingen die gebaseerd zijn op Open Source technologie.

Responsive

Een responsive software oplossing reageert altijd (in meer of minder mate) op de vraag of actie van een gebruiker. Dit principe wordt ook wel ‘brown out’ of ‘graceful degradation’ genoemd.

Dit kan alleen bereikt wordt door failure of falen als uitgangspunt in het ontwerp op te nemen en het gewenste gedrag van de software in voorkomende gevallen te bepalen.

Het concept van microservices (afgebakende stukjes functionaliteit) zijn hierin een belangrijke schakel.

Elastic

Ook wel scalability of schaalbaarheid genoemd. Reactive software oplossingen zijn in staat om zich aan te passen aan benodigde capaciteit door specifieke (micro)services op danwel af te schalen.

Deze behoefte ontstaan wanneer het aantal gebruikers (in korte tijd en frequent) sterk toeneemt of afneemt. De schaalbaarheid wordt mogelijk gemaakt met een cloud infrastructuur die elastisch kan voorzien in benodigde capaciteit.

Automatisch op- en afschalen op basis van voorgedefinieerde service levels (SLA) wordt mogelijk gemaakt het reactive API platform.

reactive software

Resilient

Reactive software oplossingen zijn veelal gebaseerd op een microservices architectuur. Monitoring  en auto scaling tools zijn onderdeel van het reactive API platform.

Zo kan 24/7 de beschikbaarheid en performance van de verschillende services gemanaged kan worden.

Afbakening van verantwoordelijkheden van een service of verzameling van services zorgt er daarnaast voor dat falen van een service geen kettingreactie van falende services en zo een heel systeem kan veroorzaken. Dit maakt de software ‘resilient’.

Message-driven

Een belangrijke basis van Reactive Software oplossingen is een message-driven of data driven architectuur. Door data als uitgangspunt te nemen kan daarmee voorzien worden in gebruiker specifieke interactie.

Veel van deze data moet worden ontsloten uit bestaande backend systemen. Het reactive API platform helpt je daarbij.

Een data driven architectuur voorziet zo maximaal in de behoefte om data te laten stromen om deze te analyseren en te vertalen naar next best actions.

Om deze reactive software oplossingen te realiseren werken wij samen met onze partners


Wil je weten of deze oplossing jouw organisatie verder kan helpen in de digitale transformatie? Ben je benieuwd naar hoe een implementatie binnen jouw organisatie eruit ziet? Op zoek naar specifieke platform features? Laat dan vooral hieronder een bericht achter, dan kijken wij samen met jou naar de mogelijkheden en de beste oplossing voor jouw organisatie. 

Stel ons een vraag over deze software oplossing!