Skip to content

Standaardsoftware, maatwerk, low-code, no-code?

Digitaliseren is een gegeven vandaag de dag. Steeds meer processen binnen en buiten je organisatie spelen zich online af. Dat heeft gevolgen voor je business en de behoeften van je gebruikers. Om je concurrentiepositie te behouden, te kunnen reageren op veranderingen  en in te spelen op de wensen van je gebruikers, moet je aan de slag met je IT. Maar hoe pak je dat aan? Ga je voor standaard, maatwerk, een low- of no-code-oplossing? En is die keuze wel zo zwart-wit? De markt biedt volop mogelijkheden. Maar wat werkt voor jouw organisatie; nu en voor de toekomst? Wij gaan je helpen met de juiste fit-for-purpose oplossing. Zodat je IT flexibel en schaalbaar is en de business optimaal ondersteunt.

IT die voor je werkt.

Of je je applicaties vervangt, vernieuwt, handmatige processen automatiseert of self-service oplossingen implementeert; om je concurrenten een stapje voor te blijven is snelheid essentieel. Bij Trivento werken we agile, we gaan voor snel, gefaseerd, goed en duurzaam. In onze overtuiging gaat IT pas echt voor je werken als het naadloos aansluit op de doelen die de organisatie nastreeft. De juiste oplossing begint met een antwoord op de vraag achter de vraag. Onze consultants helpen met het scherp krijgen van je doel, geven inzicht in de situatie van je bestaande IT en formuleren een duidelijke strategie. Daarvoor hebben we een aantal pragmatische consulting tools beschikbaar. Die zetten we afhankelijk van je vraag in. De capabilities van je organisatie en de lifecycle fase van bestaande applicaties bepalen bijvoorbeeld mede de keuze voor treffende oplossingen.

 

 

Onze oplossingen

fwg menu

Lifecycle scan - FWG

Als technologiepartner van FWG Progressional People voeren we periodiek lifecycle scans uit. Op die manier monitoren we de levensduur en (door) ontwikkelmogelijkheden van specifieke applicaties binnen de kernprocessen. En kunnen we snel inspelen op veranderingen.

joost transavia

De vraag achter de vraag ontdekken - Transavia

We werden gevraagd voor een architectuur vraagstuk, maar uiteindelijk kwamen we bij de kernvraag uit. Het doel is; een vliegtuig zo snel mogelijk 'keren'.

Kies je voor standaard of maatwerk software?

De mate waarin (kern)processen binnen je organisatie kritiek of uniek zijn, is essentieel voor continuïteit en onderscheidend vermogen. Wij vinden dat je juist die processen optimaal moet ondersteunen met IT, die daar specifiek op afgestemd is; Standaard waar het kan, maatwerk waar nodig. Om een snelle digitaliseringsslag te maken draaien organisaties dat proces wel eens te gemakkelijk om. Er wordt op basis van Gartner of Forrester quadranten  gekozen voor een specifieke pakket- of low-code oplossing en vervolgens wordt het geïmplementeerd als de oplossing voor alles. Bedrijfsprocessen worden aangepast om in de oplossing te passen. Dit geeft in de praktijk én frictie, én hoge kosten én toch weer een hoop maatwerk. Trivento heeft een andere zienswijze.

In onze aanpak staan de kernprocessen binnen de organisatie altijd centraal. Dat betekent dat effectiever en efficiënter gaan werken begint door met een frisse, onafhankelijke blik te kijken naar je vraag, de lifecycle fase van de bestaande applicaties en de organisatie capabilities die geadresseerd moeten worden.  En de oplossing (combinatie van oplossingen) te adviseren die bij jouw organisatie past. Voor veel standaard processen kan dat best een low- of no-code oplossing of platform zijn aangevuld met specifieke functies vanuit SaaS puntoplossingen (zoals bijvoorbeeld payment providers), op slimme wijze geïntegreerd en waar differentiërend; aangevuld met high-end maatwerk. 

We hanteren een agile lean werkwijze. Zowel als we software voor je ontwikkelen of vernieuwen als bij het integreren van flexibele puntoplossingen. Voor de Goede Doelen Loterijen werken we al jaren aan het doorontwikkelen en optimaliseren van het IT landschap.

Mockup Smart Industry ebook Trivento

Wat voor software past bij jou? Doe de gratis checklist

Wat relaties over ons zeggen

Lennaert Kuijpers - Managing Director
De Goede Doelen Loterijen

"Trivento is het technisch geweten en sparringpartner richting de toekomst. "

Lennaert Kuijpers

Wat je van ons mag verwachten.

Optimale flexibiliteit, schaalbaarheid en beheer(s)baarheid voor een toekomstbestendig IT landschap realiseren we met onze eigen aanpak. Allereerst kijken we naar beschikbare serverless- en cloudoplossingen in de markt. Vervolgens kijken we of er puntoplossingen beschikbaar zijn, die aansluiten bij jouw kernprocessen. Die passen we zo nodig aan en worden naadloos via API koppelingen geïntegreerd in je bestaande IT landschap. Zijn je processen (of onderdelen daarvan) te specifiek dan ontwikkelen we daarvoor een robuuste  maatwerk oplossing. Is Trivento daarbij ook jouw lifecycle partner? Dan houden we ook voor je in de gaten wanneer het maatwerk component vervangen kan worden door nieuwe standaard oplossingen die op de markt komen. Op deze wijze zorgen we ervoor dat onze klanten altijd up-to-par blijven, met oplossingen die aansluiten als een maatpak. 

Jij wilt IT die je business versnelt. Onze uitdaging is om onze opdrachtgevers te helpen de meeste impact uit IT te halen. Daar zijn we goed in. 

 

 

Juul

Juul Beekers

Consultant digital change

Zet de volgende stap

In 15 minuten help ik je inschatten of wij relevante waarde kunnen toevoegen op jouw uitdaging.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.