Header advies innovatie 1560x741

Quick scan | Standaard software of maatwerk?

Het kan een ingewikkeld dilemma zijn; is er een standaard pakketoplossing voor jouw uitdaging, of is het kernproces van je organisatie zó specifiek dat je differentiërend maatwerk nodig hebt. Trivento helpt je deze keuze maken.

Standaard software of maatwerk?

Tegenwoordig is voor de meeste generieke processen wel pakketsoftware (standaardsoftware) beschikbaar, en met een beetje geluk ook nog 'as a service' (SaaS of PaaS). De gouden regel is vervolgens dat je deze software wel precies gebruikt zoals het ontworpen is en je je organisatie hierop aanpast (in plaats van de veelgemaakte fout de software op de organisatie aan te passen wat tot hoge kosten leidt).

Grosso modo geldt; Hoe standaarder je bedrijfsproces en hoe eenvoudiger om je organisatie aan de software aan te passen (ook wel; hoe kleiner je organisatie) hoe beter de keuze voor pakket software. 

De praktijk is regelmatig weerbarstiger. Trivento werkt vaak voor opdrachtgevers die unieke propositie en kernprocessen hebben. Bedrijven die zich juist willen/moeten differentiëren met hun software. Zo gebruiken succesvolle e-commerce platformen als Coolblue, Bol.com, Royal Flora Holland, Agrifirm, Wehkamp maatwerksoftware voor hun commerce platformen (uiteraard met zoveel mogelijk standaardcomponenten).  

De oplossingen die we ontwikkelen gebruiken uiteraard standaard componenten waar mogelijk. Ook is het mogelijk dat we de oplossing als 'PaaS aanbieden.

Software in het hart

Trivento helpt organisaties met digitale oplossingen voor kernprocessen. Processen in het hart van je organisatie die vitaal zijn voor je bedrijfsvoering. Die zo specifiek zijn dat er geen standaard oplossingen voorhanden zijn. Dit betekent dat we ook geen standaard proces volgen, maar samen de oplossing maken. Zodat het resultaat helemaal klopt. En blijft kloppen.

Quick scan | Standaard software of maatwerk

Expertise gebied
> E-commerce platformen (B2B - B2C)
> High resolution data platformen
> Generieke digitale platformen

Resultaat
Onderbouwd advies. Samen komen we tot een inschatting of jouw businessdoelen te vangen zijn in een pakketoplossing, of dat het aannemelijk is dat je binnen een aantal jaar maatwerk nodig gaat hebben.

Input     
1 dagdeel met een Enterprise Architect + Business Consultant van Trivento en de kern stakeholders van jou onderneming.

Uitwerking van de resultaten 

Presentatie van het advies

Investering
EUR 2000,- (excl. BTW)

 

eCommerce platform gebaseerd op microservices architectuur

Met een 100% online strategie is Wehkamp altijd op zoek naar software oplossingen die haar onderscheidend en klantvriendelijk maken. Dit betekent altijd beschikbaar, altijd snel, altijd het juiste aanbod op de juiste manier aan verschillende klanten kunnen doen. Om dit te kunnen bereiken ....

Gesprek aanvragen?

Onze commercieel directeur Enrico Pruis spreekt graag met je af.
Plan hier direct je afspraak.