Header advies innovatie 1560x741

Quick scan | Standaard software of maatwerk?

Het kan een ingewikkeld dilemma zijn; is er een standaard pakketoplossing voor jouw uitdaging, of is het kernproces van je organisatie zó specifiek dat je differentiërend maatwerk nodig hebt? Trivento helpt je deze keuze maken.

Standaard software of maatwerk?

Tegenwoordig is voor de meeste generieke processen wel pakketsoftware (standaardsoftware) beschikbaar, en met een beetje geluk ook nog 'as a service' (SaaS of PaaS). De gouden regel is vervolgens dat je deze software precies gebruikt zoals het ontworpen is en je je organisatie hierop aanpast (in plaats van de veelgemaakte fout om de software aan te passen op de organisatie wat tot hoge kosten leidt).

Grosso modo geldt; Hoe standaarder je bedrijfsproces hoe eenvoudiger het is om je organisatie aan de software aan te passen (ook wel; hoe kleiner je organisatie) hoe beter de keuze voor pakket software. 

De praktijk is regelmatig weerbarstiger. Trivento werkt vaak voor opdrachtgevers die unieke propositie en kernprocessen hebben. Bedrijven die zich juist willen/moeten differentiëren met hun software. Zo gebruiken organisaties als Coolblue, Foodned, Royal Flora Holland, Agrifirm, Wehkamp, en Lifelines maatwerksoftware voor hun platformen.   

Bij de oplossingen die Trivento ontwikkelt gebruiken we uiteraard standaard componenten waar mogelijk. Ook is het mogelijk dat we de oplossing als PaaS aanbieden.

Standaard software of maatwerk?

Wij verklappen alvast dat 95% van alle organisaties uit de voeten kan met standaardsoftware. Geldt dit ook voor jouw organisatie? Check het hieronder

Gesprek aanvragen?

Juul Beekers, adviseur digitale platformen vertelt je graag meer over de quick scan. Plan hier direct je afspraak in.

Software in het hart

Kernprocessen zijn essentieel voor je bedrijfsvoering. Maar wat als de processen in het hart van je organisatie zo specifiek zijn dat er geen standaardoplossing voorhanden is? Trivento helpt organisaties met het realiseren en optimaliseren van maatwerk processen. Dit doen we door verkenning, ontwerp en inzet van digitale oplossingen. Samen creëren we een oplossing die bij jouw situatie past, zodat het resultaat klopt én blijft kloppen.

Quick scan | Standaard software of maatwerk

Expertise gebied:
> High resolution data platformen
> Generieke digitale platformen

Resultaat:
Onderbouwd adviesrapport. Samen komen we tot een inschatting of jouw businessdoelen te vangen zijn in een pakketoplossing, of dat het aannemelijk is dat je binnen een aantal jaar maatwerk nodig gaat hebben.

Input:     
1 dag met een Enterprise Architect + Business Consultant van Trivento en de kern stakeholders van jou onderneming.

Investering
EUR 10.000,- (excl. BTW)

 

Meer informatie?

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op!