werkgeluk

Business Logic

Bij Trivento ontwikkelen we maatwerk software om wensen van de klant te realiseren. Wij gaan graag een uitdaging aan om van een complexe wens een passende software oplossing te maken. Wij ontwikkelen onze software zo, dat het op zo’n eenvoudig mogelijke manier de beslissingen kan maken die de oplossing vormen.

Op deze pagina lees je meer over onze visie over microservices en de technologieën die in onze stack zitten zoals: Kafka, Elastic Search, Kotlin en meer.

Binnen Business Logic zitten momenteel de volgende technologieën in onze stack:

Microservices

We maken meestal gebruik van Microservices. Dit zijn applicaties die verantwoordelijk zijn voor één specifiek onderdeel van het domein (bijvoorbeeld betalingen). Verschillende Microservices samen vormen de totaaloplossing. Deze services communiceren met elkaar via messaging queues (bijvoorbeeld Kafka) of via REST webservices.

Onze microservices ontwikkelen we meestal in Kotlin (of eventueel Scala of Java) met een framework als Spring Boot (of Akka). We maken veel gebruik van open source software. Doordat we gebruik maken van veelgebruikte standaarden, hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden. We leggen direct de focus op de zaken die uniek zijn voor de softwareoplossing.

Elke microservice vervult zijn eigen doel en is daarom anders. Het is belangrijk dat we passende technische keuzes maken, om het probleem zo eenvoudig en efficiënt mogelijk op te lossen. Eén van deze voorbeelden is de keuze voor een database. Voor gestructureerde data gebruiken we PostgreSQL.  Als snelheid en schaalbaarheid erg belangrijk zijn, passen we noSQL oplossingen, zoals Cassandra of DynamoDB toe. In applicaties waar zoekfunctionaliteit nodig is gebruiken we het liefst Elasticsearch.

Gesprek aanvragen?

Onze CTO Patrick Lanters vertelt je graag meer over de technologieën in onze stack. Plan hier direct je afspraak!

Patrick Lanters CTO

Patrick Lanters CTO

Laat hier je
gegevens achter

Patrick Lanters neemt contact met je op