werkgeluk

Business Logic

Bij Trivento ontwikkelen we maatwerk software om wensen van de klant te realiseren. Wij gaan graag een uitdaging aan om van een complexe wens een passende software oplossing te maken. Wij ontwikkelen onze software zo, dat het op zo’n eenvoudig mogelijke manier de beslissingen kan maken die de oplossing vormen.

Op deze pagina lees je meer over onze visie over microservices en de technologieën die in onze stack zitten zoals: Kafka, Elastic Search, Kotlin en meer.

Binnen Business Logic zitten momenteel de volgende technologieën in onze stack:

Microservices

We maken meestal gebruik van Microservices. Dit zijn applicaties die verantwoordelijk zijn voor één specifiek onderdeel van het domein (bijvoorbeeld betalingen). Verschillende Microservices samen vormen de totaaloplossing. Deze services communiceren met elkaar via messaging queues (bijvoorbeeld Kafka) of via REST webservices.

Wij ontwikkelen onze microservices meestal in Kotlin (of eventueel Scala of Java) met een framework als Spring Boot (of Akka). We maken veel gebruik van open source software, door gebruik te maken van veelgebruikte standaarden hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden en kunnen we de focus aanbrengen op de zaken die uniek zijn voor de softwareoplossing.

Elke microservice is vervult zijn eigen doel en daarom is elke microservice ander, daarom is het belangrijk dat we passende technische keuzes maken waarmee het probleem zo eenvoudig en efficient mogelijk opgelost kan worden. Een van deze voorbeelden is een database keuze. Voor gestructureerde data gebruiken we PostgreSQL, maar we passen ook noSQL oplossingen toe zoals Cassandra of DynamoDB voor de gevallen waarbij snelheid en schaalbaarheid erg belangrijk is. In applicaties waar zoekfunctionaliteit nodig is gebruiken we het liefst Elasticsearch.

Gesprek aanvragen?

Onze CTO Patrick Lanters vertelt je graag meer over de technologieën in onze stack. Plan hier direct je afspraak!

Patrick Lanters CTO

Patrick Lanters CTO

Laat hier je
gegevens achter

Patrick Lanters neemt contact met je op