Skip to content

Business Case VVV Nederland

Data verbetert commerciële slagkracht

Hoe we een platform realiseerden waarop data van verschillende partners verrijkt kan worden. 

VVV Nederland

Over VVV Nederland

VVV

VVV Nederland is dé partij op het gebied van toerisme en recreatie in Nederland. Het is een van de meest gewaardeerde Nederlandse merken en werd in 2014 zelfs verkozen tot het meest onmisbare merk van Nederland in de categorie ‘Reisorganisaties’.

Naast het verstrekken van informatie, is VVV Nederland de grootste uitgever van cadeaubonnen in Nederland. Deze worden gedistribueerd via sites als VVVcadeaubonnen.nl, VVVdinercheque.nl, VVVlekkerweg.nl

Per jaar verkoopt VVV Nederland ruim 8 miljoen VVV Cadeaubonnen en Nationale Dinercheques. Daarmee is ze absoluut marktleider in ons land. Ook beschikt VVV Nederland over een uitgebreid netwerk aan wederverkopers.

Om de consument meer gemak en toegevoegde waarde te bieden, zijn de verschillende brandsites samengevoegd tot één website, waarop alle producten inclusief webshop zijn te vinden (VVVcadeaubonnen.nl). Het doel van deze site is tot een complete ‘experience’ te komen. Hierbij kunnen niet alleen cadeaubonnen gekocht worden, maar deze kunnen ook direct besteed worden.

Ingezette technologieën waar wij blij van worden:

 

Uitdaging

De Nederlandse Database Toerisme en Cultuur Database (NDTRC) is onvoldoende geschikt om de informatie uit de NDTRC te combineren met data van partners en deze op een elastisch schaalbare, betrouwbare en performante manier, beschikbaar te stellen in de gewenste volumes.

De oplossing moet voorzien in de business behoefte om de afnemers betrouwbaar, snel en flexibel te bedienen, waarbij de waardevolle data uit de NDTRC benut en verrijkt wordt met informatie van partners. Deze combinatie biedt VVV Nederland een data platform met nieuwe business mogelijkheden.

Resultaat

De oplossing heeft tot doel om de informatie uit de voornaamste databron (NDTRC) van VVV Nederland op een snelle en betrouwbare manier beschikbaar te stellen voor de eigen websites én de websites van partners.

Voor de realisatie is gekozen voor een responsive Angular frontend in combinatie met een API gebaseerd op een microservices architectuurstijl. Een architectuur die daarmee voldoet aan de eigenschappen zoals benoemd in het Reactive Manifesto: fout-tolerant, schaalbaar en flexibel.

VVV Nederland heeft voor Trivento gekozen vanwege haar duidelijke visie en concrete oplossingen op het gebied van ‘digitale transformatie’. Een architectuur gebaseerd op een Reactive API platform. Dit platform is gebaseerd op nieuwe generatie web-technologie en kan worden gezien als de nieuwe generatie middleware oplossingen.

Voor het realiseren van deze nieuwe generatie middleware oplossing, is gebruik gemaakt van het Lightbend reactive platform in combinatie met Elastic. Belangrijk kenmerk van het platform is een gedistribueerde software architectuur, ontworpen om maximaal te renderen in een cloud infrastructuur.

 

De data die in de NDTRC staat, wordt periodiek in Elastic gelezen en vervolgens verrijkt met informatie uit andere (externe) bronnen, bijvoorbeeld van IENS. Hiervoor is gebruik gemaakt van Akka Streams om een optimale snelheid van verwerking te realiseren, met een gegarandeerde stabiliteit (Realtime, streaming data).

Door gebruik te maken van de schat aan toeristische informatie die VVV bezit en deze aan te vullen met actuele, realtime data, zoals reviews en ratings van bijvoorbeeld restaurants, ontstaat een krachtig Big Data platform op het gebied van vrijetijdsbesteding en recreatie. Een platform waarop in de toekomst partijen eenvoudig kunnen aansluiten en nieuwe business modellen mogelijk worden voor VVV Nederland.

Het Reactive API platform is voor de VVV Nederlands case gebaseerd op de datastore en search engine  van Elastic gecombineerd met custom features die zijn gerealiseerd met behulp van het Lightbend Reactive Platform (Akka Streams). VVV Nederland hiermee geinvesteerd in de toekomst en beschikt over een next generation elastisch schaalbaar data platform dat nieuwe business opportunities biedt.

 
 
Juul

Juul Beekers

Consultant digital change

Zet de volgende stap

In 15 minuten help ik je inschatten of wij relevante waarde kunnen toevoegen op jouw uitdaging.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.