Skip to content

Hoe haal ik meer waarde uit mijn data?

In de systemen van je organisatie worden grote hoeveelheden informatie verzameld. Jij wilt meer zicht op en inzicht hebben en betekenis geven aan die data. Zodat je je interne stakeholders kunt voorzien van duidelijke informatie. Zodat je gefundeerde business keuzes kan maken en je processen kan verbeteren. Vervolgens wil je deze data rechtstreeks inzetten in je bedrijfsprocessen, intern en binnen het ecosysteem met externe partners en klanten. Denk hierbij aan de output van sensoren, automatische prijsvorming of het automatisch schalen van je IT omgevingen. Kortom; jij wilt een slag maken naar een moderne datagedreven manier van werken. Wij helpen je om je data voor je te laten werken.

Waar sta je en waar wil je naar toe?

Datagedreven werken begint met het formuleren van een duidelijke datastrategie. De uitvoering daarvan heeft impact op je hele organisatie. Om risico’s te beperken, mogelijkheden te onderzoeken en ervoor te zorgen dat je business ook tijdens veranderingen door blijft lopen, adviseren wij om een datascan uit te laten voeren. In drie sessies, waarbij medewerkers en stakeholders van je organisatie betrokken zijn, werken we samen scenario’s uit. Binnen een maand is duidelijk: hoe de kwaliteit van de aanwezige data is, welke datastromen er zijn, welke processen te automatiseren zijn en welke databronnen, zoals IoT of smart industry technieken toe te voegen zijn. Kortom, na deze scan beschik je over een prototype dataplatform.

Lifelines: een high resolutie schaalbaar dataplatform

In praktijk blijkt dat IT systemen vaak een organische groei doorgemaakt hebben. Daardoor is er vaak geen duidelijk beeld welke systemen welke data bevatten en hoe deze slimmer te gebruiken is. Onze opdrachtgever onderzoeksorganisatie Lifelines, een medische biobank die onderzoek doet naar gezond oud worden, verzamelde door de jaren heen een schat aan data. Door organische groei was de inrichting van de data consolidatie, -beheer, - en uitgifte complex en ondoorzichtig geworden. Wij ontwikkelden samen met Lifelines een high resolutie schaalbaar dataplatform. 

 

lifelines case rel 2

We leren je graag kennen

Samen kunnen we immense uitdagingen aan.
we denken graag met je mee

Data als business versneller

Zijn de doelstellingen en het pad dat je gaat bewandelen helder? Dan is het zaak dat je data op een duidelijke manier gestructureerd en verzameld wordt. Zonder structuur is het vrijwel onmogelijk om nieuwe artificial intelligence of machine learning technologie te gebruiken en algoritmes op je data uit te laten voeren. Onze data engineers adviseren en ontwikkelen een heldere data infrastructuur en data governance om data op een uniforme manier in je systemen te importeren, te verwerken, te beheren en beschikbaar te maken. Data wordt getransformeerd tot een een betrouwbare bron van informatie.

Met een goede voorbereiding ben je klaar om echte waarde uit je data te gaan halen. Én het wordt makkelijker om nog meer relevante data te genereren. Onze data scientists kunnen  je daarbij helpen. Datagedreven werken is de toekomst, het helpt bij het nemen van gefundeerde besluiten, het verhogen van de klanttevredenheid, het verbeteren van dienstverlening en het versnellen van de business. Denk aan servitization in smart industry. Het slim inspelen op de klantbehoefte door online gedrag te meten.

TrynkeTrivento-1

Wat relaties over ons zeggen

Trynke de Jong - Projectleider
Lifelines

"In het voortraject maakte Trivento een constructieve schets van onze datastructuur. Dat gaf ons het vertrouwen dat Trivento onze business én uitdaging begreep"

robbert Trivento website

Robbert Kooij

Business development manager

Zet de volgende stap

In 15 minuten help ik je inschatten of wij relevante waarde kunnen toevoegen op jouw uitdaging.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.