Group 1672

Wat doe jij als coding engineer bij Trivento?

Jij krijgt als coding engineer de kans om je vast te bijten in de vraagstukken rondom de technische architectuur van onze klanten. Dit doe je bij Trivento altijd in teamverband. Zo werk je samen met ervaren front-end developers, testers en backend developers. Als coding engineer focus jij je voornamelijk op het bewaken van de technische architectuur, hou je de eindgebruiker altijd voor ogen en ondersteun je junior en medior developers met jouw kennis.

Om je een beeld te geven wat je zoal als coding engineer op een dag doet bij Trivento,
geeft Ruud, coding engineer bij de Goede Doelen Loterijen (GDL), een kijkje in zijn dag.

Een dag in het leven van een coding engineer bij Trivento

8:30 Opstarten 

Doordat ik vandaag thuis werk, kan ik vroeg beginnen. Als eerste open ik mijn email en lees de leuke weekupdate vanuit de Goede Doelen Loterijen.

Al snel ontvang ik een call vanuit onze tester. Er is een testcase uit de nachtelijke regressie omgevallen. Een ontwikkelaar uit mijn team heeft namelijk de validaties van enkele componenten binnen ons microservice-landschap gelijk gezet. Na een controle blijken de validaties in ieder geval gelijk te zijn. Goed nieuws, want in mijn ogen is de implementatie dus wel correct. Ik leg daarom de vraag terug bij de tester om te controleren of dit geen verdere problemen op kan leveren. Dat blijkt niet het geval dus ze gaat de testcase aanpassen.

Voor de standup maak ik al een kleine start met mijn belangrijkste taak voor vandaag. Het technisch uitwerken van enkele issues op onze backlog. Eentje daarvan is een analyse welke aanpassingen we moeten doen om een van onze componenten multi-instance uit te voeren. Dit component gaat over het uitgeven van prijzen op basis van een trekking vooraf, die encrypted in een database is opgeslagen. Nieuwe deelnemers van de loterij kunnen dan prijzen krijgen op basis van een volgnummer waarin ze hun lot hebben ze gekocht. Het component kan direct vaststellen of een deelnemer gewonnen heeft.

9:45 Ons online koffiemomentje 

Mijn koffiezetapparaat is nog aan het pruttelen dus ik eet een stukje fruit en bel ietsje later in. Er zijn twee collega's online en ik praat gezellig mee. Geleidelijk haken meer collega's aan en om precies 10 uur gaan we over in de stand-up.

Na de stand-up ga ik verder met de analyse. Het is mijn taak om na te gaan waar de pijnpunten zitten als we dit component meerdere keren tegelijk uit gaan voeren. Ik zie dat er caches zijn die op bepaalde momenten geïnvalideerd worden. Het meest eenvoudig zou zijn als deze caches helemaal niet nodig zouden zijn, dus ik zet in mijn voorstel dat we eens moeten testen of er performance impact is als deze caches niet gebruikt worden.

Het tweede probleem wat ik zie zit in de vaststelling van de volgnummers. Het component is nu geconfigureerd om de berichten strict een voor een te verwerken, zodat prijzen niet dubbel uitgegeven kunnen worden. Als het component meerdere keren tegelijk uitgevoerd wordt dan werkt dit niet meer en zou dit voor problemen zorgen. Omdat dit component met een SQL database werkt lijkt de meest simpele oplossing om de statements op de goede volgorde binnen de bestaande transactie uit te voeren. 

 

Ik voer een snel experimentje uit en die laat zien dat de automatische locking bij update statements zorgt dat gelijktijdige conflicterende transacties dan een-voor-een uitgevoerd worden waardoor er geen fouten optreden. Ik werk dit voorstel uit zodat we dit later in het team kunnen bespreken en volledig kunnen implementeren.

Bijna lunchtijd, nog even een een tweetal openstaande code reviews verwerken. Eén issue betreft een bugfix en is een kleine wijziging hier heb ik geen aanmerkingen op. Bij het tweede issue is een deel van een nieuwe feature geïmplementeerd, hier lijkt nog een detail gemist te zijn. Ik bel de ontwikkelaar en bespreek dit met hem. Hij gaat dit nog meenemen in zijn wijzigingen.

13:30 Voorbereiding refinement meeting

Na de lunch bel ik met de product owner en scrum master van mijn team. We bespreken nieuwe dingen op onze backlog en we kijken naar de prioritering. Onze product owner stemt de functionele requirements af met de business, en ik werk de technische details uit in samenwerking met de ontwikkelaar in mijn team.

Een van deze issues gaat over online betalingen, in onze huidige implementatie kunnen we niet omgaan met een tweede betaal poging bij dezelfde transactie. Ik duik in de bestaande code en logica van het proces en lever een tweetal mogelijke oplossingen aan. Die ik later met de ontwikkelaars ga bespreken om verder uit te werken.

15:00 Coding

Na een meeting met onze afstudeerder, die ik begeleidt, heb ik het laatste deel van de middag nog wat tijd over om daadwerkelijk in de code te duiken. Deze heeft te maken met uitval in de orderverwerking. Het is namelijk mogelijk dat vanwege inrichting fouten orders niet volledig verwerkt kunnen worden, waarna er via een speciaal scherm herstel uitgevoerd kan worden. Afhankelijk van de uitvalreden worden deze orders wel of niet aan een groep toegewezen, maar als er meerdere redenen zijn dan wordt er simpelweg een van de redenen gekozen en de bijbehorende configuratie toegepast. De oplossingsrichting zit hem in het expliciet configureren van de prioriteit tussen deze redenen. De sortering op prioriteit zit al in de java code, maar de prioriteit is niet correct geconfigureerd in de referentiedata in de sql database. Ik schrijf daarom een liquibase sql script om deze prioritering goed te zetten.


Het team

Bij Trivento geloven we in werken in teams. Bij voorkeur werken we in fixed DevOps teams die verantwoordelijk zijn voor het portfolio aan producten in de verschillende stadia van de life-cycle.

 

Dit noemen wij een Customer Succes Team (CST).

We hebben verschillende CST teams. Om je een beeld te geven met wie je komt te werken is hier het verhaal van Ruud te lezen.

 

Het team ontzorgt de klant vanaf het concept van de MVP tot het uitfaseren en migreren naar een nieuwe applicatie. Voor jou maken wij het verschil omdat je bij ons direct verbonden bent met de software architecten, de informatie analisten en andere specialisten die jouw ideeën tot werkelijkheid brengen.

 

Je ziet de verandering bij de klant werkelijkheid worden en nog belangrijker: de eindgebruiker geholpen worden.

 

 

De voordelen van werken bij Trivento

 • Vast contract.
 • Een goed salaris. Dit ligt natuurlijk aan je werkervaring en is bespreekbaar. Maar altijd marktconform.
 • Gedeeltelijk vanuit huis met een persoonlijk budget voor je thuiswerkplek.
 • Mobiliteitsbudget voor een lease auto, OV of kilometervergoeding.
 • Uitstekende pensioenvoorziening bij Zwitserleven, WIA en andere relevante voorzieningen.
 • Onkostenvergoeding voor o.a. internet.
 • Vakantiegeld en vakantiedagen.
 • Een bonusregeling die gemiddeld een maandsalaris bedraagt.
 • Persoonlijk studiebudget van 4000,- euro per jaar met 8 studiedagen.
 • Budget om je eigen mobiel met abonnement uit te kiezen.
 • Budget om je eigen laptop uit te kiezen.
 • Flexibele werktijden: zoveel mogelijk werken wanneer het jou uitkomt.

 

Software in het hart

Trivento helpt organisaties die in netwerken en ecosystemen willen samenwerken door hun business uitdagingen op te lossen met de juiste technologie.

Wij denken mee op business niveau, helpen de echt problemen te vinden en adviseren over oplossingen die er werkelijk toe doen. Trivento treedt op als regisseur om de IT die daar aan bijdraagt te realiseren en te beheren.

Wij geloven dat dit alleen werkt in gelijkwaardige, intensieve en langdurige samenwerkingen. Op alle niveaus, van organisatieniveau tot de techniek. Van het eerst idee voor een technische oplossing tot het begin van een nieuwe lifecycle.

Als coding engineer bouw jij mee aan deze innovatieve software platformen. Jij bent het aanspreekpunt in het team.

 

 

Locatie

Als coding engineer werk je in één van de teams die op ons kantoor in Amersfoort werken voor klanten zoals FWG en Goede Doelen Loterij. Of je werkt (een aantal dagen per week) op locatie van de klant. Hoe dan ook, ons moderne pand in Amersfoort is je thuisbasis. Je bent hier dan ook regelmatig te vinden tijdens onze inhouse werkdagen, maandmeetings en coding guilds.

Ook op vrijdag tref je hier veel collega’s tijdens de vrijmibo. Waarbij vaak onderling om de eer gestreden wordt in een potje tafelvoetbal of FIFA. En natuurlijk organiseren we hier regelmatig fun events zoals onze whiskey of wijnproeverij, game nights of kooklessen!

Trivento220 tot 5Mb (Groot)

 

Wat neem jij mee als coding engineer?


Als coding engineer heb jij natuurlijk affiniteit met het ontwerpen van applicaties en bedrijfsprocessen, en kennis van IT infrastructuur in de volle breedte. Daarnaast schroom jij je niet om het podium te pakken om jouw visie in woord en beeld te presenteren. Hiernaast heb jij minimaal:

 • een afgeronde hbo opleiding richting bijvoorbeeld technische informatica, informatica, HBO Software Architectuur of vergelijkbaar;

 • vijf jaar werkervaring in ICT-functies zoals developer, lead developer, full stack developer of soortgelijke functie;

 • kennis van de volgende ontwikkeltalen: Java, Kotlin, Python, JavaScript, TypeScript;

 • kennis van backend frameworks zoals Spring boot of Quarkus;

 • kennis van frontend frameworks zoals React of Angular;

 • competenties als: samenwerken, coaching, resultaatgerichtheid en overtuigingskracht.

Neem jij jezelf en passie mee?

Geen officieel sollicitatie gesprek, maar gewoon samen onder het genot van een kop koffie (of thee) bespreken waar je ambities liggen en waar jij naar op zoek bent.
Matcht dit met onze cultuur en onze ambities, dan volgt de sollicitatieprocedure.

Vul hier rechts in ieder geval je naam en e-mailadres in, dan nemen wij contact met je op. Je kan hier alvast je CV meesturen, maar dit is niet verplicht.

Kom je een keertje op de koffie?