Portretten van collega's en hun opdracht

Tim IJpenga

tesla

“KPN helpen marktleider te worden met het Internet of Things”

Trivento-developer Tim IJpenga werkt voor KPN Zakelijk aan een van de meest uitdagende technologieën van nu: het Internet of Things (IOT). “Ze willen leidend worden op dit gebied in Nederland en daar lever ik een bijdrage aan. Het gaat om een team van KPN dat nog maar net bestaat.”

De jonge front-end programmeur is kortgeleden gevraagd aan het project te gaan werken. Centraal staan sensoren. Tim werkt aan een portal waarin aangeleverde gegevens van die sensoren worden gebundeld. Dat kunnen sensoren zijn in van alles; van fietsen via voorraadsilo’s en auto’s tot bouwmaterialen.

w Tim

“Zo zit er bijvoorbeeld in de Tesla's die er in Europa worden verkocht een KPN-chip die werkt als een sensor. Of in sommige verhuurde bouwmaterialen zit nu al een geïntegreerde sensor, een bouwtag, die gegevens doorzendt over de locatie. Dat komt dan binnen op dat portal waar ik aan werk. Ik help KPN bij het bundelen van al dit soort gegevens, zodat het overzichtelijk op een interface komt.”

Met het tot de verbeelding sprekende project, over de technologie van de toekomst, heeft de jonge Tim (1996), die in 2017 bij Trivento kwam, geluk. “Trivento is mijn eerste werkgever. Ik hou van afwisseling en dat krijg je hier. Eerst een paar maanden bij de ene klant, dan door naar de volgende. Nu ben ik dus gedetacheerd bij KPN en zit ik vier werkdagen bij hen in Rotterdam.”

Tim wist al op de middelbare school dat hij iets met ICT wilde. Uiteindelijk belandde hij op een HBO waar hij informatica studeerde. “Vlak na het einde van zijn studie zei een studiegenoot van mij, een jongen die al bij Trivento zat: 'Ik ken nog een vet bedrijf - en er is een vacature vrij'”.

Vervolgens heb ik een paar gesprekken gehad in Amersfoort, waar Trivento zit. Ontspannen mensen, constateerde ik. Niet pretentieus, niet zo van: 'Kijk mij eens hoe goed ik ben'. Ik voelde me meteen op m'n gemak.

En mijn indruk bij de gesprekken bleek te kloppen toen ik er eenmaal werkte. Er wordt hier rechttoe-rechtaan gecommuniceerd. Je zit in een hecht team. We gaan hier een keer per jaar met z'n allen op wintersport. Wat ik verder tof vind is dat ze hier een studiebudget hebben, vierduizend Euro per jaar! Je mag er van alles mee doen, zolang het je maar helpt om je verder te ontwikkelen.

Ik heb in de tijd dat ik hier werk veel geleerd, niet alleen op technisch vlak. Vorig jaar nog een training gedaan voor soft skills; ging onder meer over presenteren en samenwerken. Nu zijn we bezig met deel twee van die training. Elk jaar zijn er een aantal trainingen die je kunt volgen. Dat helpt me enorm, om nog beter te worden met het werken in een team bijvoorbeeld.

We zijn nu als Trivento bezig om voor een andere klant dan KPN een zorgportaal te ontwikkelen, om mensen te stimuleren om in de zorg te gaan werken. Dat vind ik mooi, zo'n bijdrage aan de wereld. Hoe ik de wereld beter zou maken met Trivento als ik het hier voor het zeggen had? Ik zou vooral projecten proberen aan te nemen die een positief effect hebben op de maatschappij. Maar voorlopig is het nog niet zo ver - ik kom net kijken.

Ik ben nu vooral frontender, dus ik schrijf code die de eindgebruiker uiteindelijk ziet. Mijn dromen? De komende jaren wil ik vooral met programmeren bezig zijn. Misschien ga ik later wel iets met sales binnen de ICT doen. Maar voor nu: leren over alle richtingen binnen software development. En voor de klant zo goed mogelijke code schrijven!”

Tekst: Teije Brandsma

 

Walter van Berkel HR Manager

Walter van Berkel HR Manager

Jouw mogelijkheden bij Trivento ontdekken?

Laat hier je nummer achter. Walter neemt contact met je op.