Portretten van collega's en hun opdracht

Walter van Berkel

trivento ski

“Medewerkers moet je gelegenheid geven zich te ontwikkelen”

“Als er iets is wat sollicitanten tegenwoordig willen is het beter worden als professional”, vertelt Trivento HR-manager Walter van Berkel. “Die uitdaging krijgen ze hier volop. We hebben een cultuur waarin je elkaar helpt en stimuleert - maar je moet wel zelf initiatief tonen.”

“Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en we zorgen goed voor onze medewerkers. ‘Work hard, Play hard’ - met een jaarlijks ski-uitje als bewijs. Maar verder; de opdrachten die je als organisatie binnenhaalt moeten uitdagend zijn, medewerkers moeten het gevoel hebben dat ze zich bij jou als professional kunnen ontwikkelen.”

walter van Berkel

Trivento werkte de afgelopen jaren voor onder meer opdrachtgevers als Transavia, de Goede Doelen Loterijen, Vattenfall (voorheen Nuon), KPN en Wehkamp. Maar ook voor kleinere organisaties maakte het bedrijf software. “Als Trivento-medewerkers bij de klanten aan de slag zijn moeten ze voortdurend schakelen tussen techniek en mensen. Een opbouwende kritische houding richting je opdrachtgever helpt om samen er het beste uit te halen. Dit vraagt om lef en betrokkenheid, eigenschappen waar ‘Triventi’s’ zich in onderscheiden”, aldus Walter.

Voor de medewerkers die op het Trivento-hoofdkantoor in Amersfoort werken geldt hetzelfde; ook daar moet voortdurend geschakeld worden; ze zijn onderdeel van een team. “Om uit te vinden of ze daar in de basis toe in staat zijn, kijk ik tijdens sollicitatiegesprekken hoe mensen zich gedragen. Hebben ze vragen? Voeren ze een echt gesprek? Weten ze wat ze willen? Halen ze voor zichzelf informatie boven water in plaats van slechts te antwoorden?", vertelt Walter (1962) die sinds 2000 voor Trivento werkt.

“Ik had onlangs een sollicitant voor me, een software developer. Ik moest het allemaal uit hem trekken. Hij stelde geen vragen en er kwamen slechts afgemeten antwoorden. 'Dit gaat hem niet worden', realiseerde ik me na twintig minuten. Iemand moet kunnen communiceren om bij Trivento te kunnen werken. Ik word blij van een gesprek als ik me aan het einde realiseer dat ik niet op mijn horloge keek. Als je sterke communicatieve skills hebt maak je een goede kans om bij Trivento te kunnen starten.”

Dat wil overigens niet zeggen dat de organisatie verwacht dat er zich mensen melden die geboren redenaars zijn of mensen die evengoed maatschappelijk werker hadden kunnen worden. “Trivento beseft dat veel IT'ers primair zinvolle en relevante opdrachten willen en invloed willen hebben op het resultaat. En bovenal dat ze nieuwe dingen willen leren.”

“En dat bieden we. We werken aan uitdagende opdrachten en projecten. We hebben hier ervaren collega's die hun kennis graag overdragen. Daarnaast inspireren we onze mensen om deel te nemen aan relevante trainingen en topcongressen voor verdieping van hun technische kennis. Een tijdje terug nog gingen twee software developers naar een congres in Hong Kong. En bijna ieder jaar gaan er mensen van ons naar congres re:Invent van Amazon in Las Vegas. Inspirerende events waar je kunt leren van ervaringen van vakgenoten.”

“Als specialisten eenmaal binnen weten te komen bij Trivento zorgen we goed voor hen. We hebben ideeën over een mooiere samenleving, maar die mooiere samenleving wordt niet alleen buiten de deuren van Trivento gemaakt maar ook erbinnen. En niet alleen met materiele zaken.”

“Er wordt hier periodiek aan je gevraagd waar je naartoe wilt, wat je ambities zijn. 'Ik wil naast mijn huidige rol leren om een team aan te sturen', wordt er dan soms gezegd. En dat vergt vaardigheden als coaching. Als we de talenten herkennen gaan we daarmee aan de slag. Dat doen we niet alleen zelf, daar schakelen we ook externe begeleiders voor in als dat nodig is.”

“Ik heb de afgelopen jaren specialisten binnen zien komen die primair als tester en software developer bezig waren. En na een tijdje gaan ze taken en werkzaamheden erbij doen; worden ze scrummaster bijvoorbeeld. Of gingen ze meer de functionele kant op, dus naast hun technische rol samen met de klant nadenken over business uitdagingen.”

“Ik heb me verbaasd welke talenten sommige mensen in zich blijken te hebben. Leuk voor hen, dat ze meerdere talenten verder kunnen uitbouwen, ook voor later; het maakt het verschil tussen een goede en een uitstekende consultant. Het is prachtig om te zien hoe, met een beetje hulp, mensen zich verder kunnen ontwikkelen.”

 

Walter van Berkel HR Manager

Walter van Berkel HR Manager

Jouw mogelijkheden bij Trivento ontdekken?

Laat hier je nummer achter. Walter neemt contact met je op.