Skip to content

Business Case Zorginspirator

Zorginspirator

Zorginspirator is het online carrièreplatform, speciaal voor professionals die bezig willen zijn met hun toekomst in de zorg.

fwg30 case 2

Over Zorginspirator

De Werknemers- en werkgeversorganisaties verenigd in de arbeidsmarktfondsen, en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zijn de initiatiefnemers van Zorginspirator. Het personeelstekort in de zorg (naar verwachting 80.000 personen in 2025), de moeilijkheden die zorgorganisaties hebben om vacatures in te vullen, het hoge ziekteverzuim en de grote hoeveelheid uitstroom (100.000 vorig jaar) zet de zorgsector voor een enorme uitdaging: hoe krijgen we nieuwe mensen in de zorg, en vooral, hoe zorgen we dat onze zorg professionals in de zorg blijven werken.

Naast geld, flexibiliteit en verlaging van de werkdruk zijn ontwikkeling en opleiding belangrijke redenen, voor een medewerker in de zorg, om in de zorg te blijven werken. Zorginspirator speelt hierop in door (potentiële) zorgmedewerkers te laten ontdekken wat er allemaal mogelijk is in de zorg. Zorginspirator geeft een overzicht van de functies in de zorg en welke opleidingen daarbij horen. Maar dat is niet alles, het geeft namelijk op een leuke en interactieve manier een verruimende blik op de carrièremogelijkheden van elke zorgmedewerker in de zorg. Het geeft inzicht in de toekomst van de huidige functie en welke opleidingen nodig zijn om bij te blijven. Ook geeft het nieuwe functies weer die passen in het carrière pad en die functies zijn niet altijd de meest voor de hand liggend. Het platform helpt hiermee de (potentiële) zorgmedewerker om te ontdekken wat zijn of haar carrière mogelijkheden in de zorg. Er is veel meer mogelijk dan veel professionals nu denken.

Trivento79 tot 5Mb (Groot)

Wat relaties over ons zeggen

Jan Helmond - Directeur
FWG Progressional People

"Er is altijd het vertrouwen dat Trivento
meedenkt in met wat onze klanten willen.
We begrijpen van elkaar hoe een klant denkt
en Trivento weet hoe dat doorvertaald kan
worden in onze systemen."

 

Aanpak

Middels meerdere Design Thinking Sessies hebben we samen met FWG Progressional People en Marktmonitor de doelstellingen voor Zorginspirator uitgewerkt. We hebben interactieve sessies gehouden met onder andere de thema’s: product visie, persona’s en customer journeys. De uitkomsten van deze sessies zijn de bouwstenen geweest voor de ontwikkeling van Zorginspirator, waarbij we bij elke sprint de doelstelling niet uit het oog verloren: Draagt dat wat we nu doen bij aan de verruimende blik op de zorgfuncties voor iedereen die in de zorg werkt of wil werken?

Zorginspirator geeft:

  • met slimme algoritmes advies over relevante functies en opleidingen voor de zorgmedewerker. Dit gebeurt op basis van werkervaring, opleiding en persoonlijke wensen;
  • maakt gebruik van verschillende vormen om inzicht te geven in functies binnen de zorg;
  • per functie de activiteiten, competenties (kennis en vaardigheden), arbeidsmarktperspectief en salaris indicatie aan;
  • inzicht in de toekomstige veranderingen van functies;
  • een overzicht van opleidingen en cursussen in de zorg die relevant zijn voor de zorgprofessional om bij te blijven in de huidige functie en voor de volgende stap in een carriere te kunnen maken.

Kortom, Zorginspirator geeft zorgprofessionals een verrassende blik op de ontwikkelingen van de functies in de zorg, de carrièremogelijkheden en de bijbehorende opleidingen.

 

Resultaat

Om ervoor te zorgen dat het nieuwe carrière platform aansluit bij de wensen van de klant hebben we een ontwikkelproces gehanteerd wat een combinatie is tussen Design Thinking en Agile, dit proces noemen we binnen Trivento: Rapid. In deze aanpak hanteren we een iteratief ontwikkeltraject waarbij we in sprints van 2 weken werkende software opleveren aan de klant. Werkende software opleveren wil zeggen, user stories uitwerken in overleg met de product owner, het ontwikkelen en testen van de bijbehorende software en het automatisch uitrollen van deze software via een CI/CD pipeline naar een acceptatie omgeving, en uiteindelijk naar productie. Dit stelt ons in staat om snel en flexibel nieuwe functionaliteit, of aanpassingen aan functionaliteit op te leveren.

Maar werkende software betekent voor ons meer dan dat, werkende software betekent voor ons “Software waar je blij van wordt”. Vandaar dat wij in onze aanpak ook Design Thinking toepassen. Aan de hand van o.a. een product vision board, persona’s, customer journeys en interaction design brengen we samen met de klant, en de klant van de klant, de wensen en behoeftes in beeld. Tijdens het ontwikkelen van de software toetsen wij regelmatig op verschillende manieren of we nog de juiste functionaliteiten aan het ontwikkelen zijn. In onze aanpak staat dan ook de gebruiker en de gebruikerservaring centraal. Hoe mooi is het dan als je juist van de gebruikers de feedback krijgt dat Zorginspirator prettig werkt en een mooie, verrassende blik in de toekomst geeft.

Om aan alle doelstellingen te voldoen moet Zorginspirator 24-7 beschikbaar zijn zodat zorgprofessionals op elk willekeurig moment gebruik kunnen maken van het platform. Zorginspirator moet daarmee ook enorm schaalbaar zijn, er zijn op dit moment 1.5 miljoen medewerkers in de zorg en daarnaast nog een onbekend aantal mensen dat geïnteresseerd is om in de zorg te kunnen werken. Dit betekent ook dat Zorginspirator flexibel en data gedreven moet zijn. Functies, taken, activiteiten en opleidingen veranderen door de tijd, en daar moet Zorginspirator snel op kunnen inspelen.

Om dat te realiseren is Zorginspirator gebouwd volgens een microservices architectuur met het Trivento Apollo platform als onderliggende platform om op uit te rollen. Dit stelt ons in staat om snel en flexibel nieuwe functionaliteit te bouwen, testen en te deployen. Maar ook om elke minuut het gebruik van de applicatie te kunnen monitoren en waar nodig in te grijpen, bijvoorbeeld door onderdelen van de applicatie op te schalen.

  • robuust
  • modulair opgezet
  • data gedreven
  • flexibel en schaalbaar
  • 24-7 beschikbaar en wordt real time gemonitord voor de beste gebruikerservaring

 

Juul

Juul Beekers

Consultant digital change

Zet de volgende stap

In 15 minuten help ik je inschatten of wij relevante waarde kunnen toevoegen op jouw uitdaging.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.